Markant flere kriminelle udlændinge udvises

Fra 2011 til 2013 er antallet af kriminelle udlændinge, der udvises ved dom, steget med 80 procent. Justitsminister Karen Hækkerup er tilfreds med stigningen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antallet af kriminelle udlændinge, der udvises af Danmark ved dom, er fra 2011 til 2013 steget med cirka 80 procent. I 2011 blev 1.020 kriminelle udlændinge udvist ved dom, mens tallet sidste år var 1.810, viser en ny opgørelse fra Udlændingestyrelsen.

Stigningen glæder justitsminister Karen Hækkerup (S):

»Udlændinge, der begår kriminalitet i Danmark, har ikke noget at gøre her. De skal ud af landet. Vi vil - og skal - ikke acceptere, at udlændinge kommer her til landet og laver kriminalitet,« siger hun i en pressemeddelelse og uddyber:

»At der er sket en stigning i antallet af udvisninger viser, at udvisningsreglerne er meget stramme og fungerer efter hensigten, og at myndighederne har fokus på dette område.«

Karen Hækkerup fortæller, at en hurtig og effektiv hjemsendelse af de udvisningsdømte har stor bevågenhed i regeringen. I den forbindelse nævner hun etableringen af tre særlige udrejseafdelinger i landets fængsler som et af initiativerne.

»Udrejseafdelingerne skal sammen med andre initiativer på området være med til at sikre, at der sker en effektiv udsendelse af de dømte udlændinge. Udlændingene skal jo fortsætte deres liv i deres hjemland og ikke i det danske samfund,« siger justitsministeren.