Markant flere bor i de københavnske parker

I enkelte parker er der oplevet en fordobling eller endda firedobling i antallet af overnattende set i forhold til året før, vurderer Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning.

I juni måned overnattede i alt 150 hjemløse i Københavns parker hver nat. Det vurderer Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning ifølge avisen. Tallet viser en markant stigning fra året før, og en væsentlig andel af parkovernatterne er udenlandske statsborgere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hjemløse udlændinge er ikke et sjældent syn i de københavnske parker, hvor flere af dem sover om natten. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

I juni måned overnattede i alt 150 hjemløse i Københavns parker hver nat. Det vurderer Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning ifølge avisen. Tallet viser en markant stigning fra året før, og en væsentlig andel af parkovernatterne er udenlandske statsborgere.

»I enkelte parker er der oplevet en fordobling eller endda firedobling i antallet af overnattende set i forhold til året før,« skriver forvaltningen i et notat til Christianshavns Lokaludvalg. Det er en af de bydele, hvor der også overnatter mange hjemløse.

Antallet er efter al sandsynlighed ikke blevet mindre i juli, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Kirkens Korshærs herberg i Stengade er det eneste sted, hvor udenlandske hjemløse har lov til at overnatte, og det holder lukket i sommerferien.

»Jeg bor i Stengade, men de har lukket nu. Jeg har kun sovet to dage i Folkets Park, for jeg har været på Roskilde Festival og samlet flasker. Jeg købte et armbånd for at komme ind. Jeg tjente cirka 2.000 kroner på at samle flasker i ni dage, så det gik ikke så godt,« siger en 28-årig mand fra Ghana ved navn John, som Morgenavisen Jyllands-Posten har talt med.

Der er hverken toilet eller badeforhold, når man bor i en park, og derfor finder parkernes personale ofte menneskeafføring i byens åndehuller.

Det har på det seneste også plaget flere beboere på indre Nørrebro, hvor Borgernetværket, der består af beboere fra kvarteret, siger, at udenlandske hjemløse laver permanente lejre i beboernes gårde; besørger og roder.

»De er i gårdene, fordi det er godt at være i en gård, hvor der er læ, når man gerne vil sove. Når man oplever, at de besørger, er det fordi, der ikke er toiletforhold. Både de danske og de udenlandske hjemløse mangler toiletforhold, så de ikke behøver at sætte sig andre steder og forrette deres nødtørft,« siger Anne Mette Nyfos, der er leder i Kirkens Korshær på Nørrebro.

Hun kalder det ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten for absurd, at Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning har afvist at lave døgnåbne toiletter, hvilket de har gjort henvisning til, at det vil tiltrække stofmisbrugere og prostitution.