Markant fald af bil-indbrud

»Hvem skal tømme DIN bil - dig eller tyven?«

Sådan står der på den flyer, som Nordsjællands Politi har delt ud i starten af juni.

Politiet har delt i alt 9000 flyers ud, og kampagnen ser ud til at have virket. Statistik for henholdsvis maj og juni viser, at antallet af bilindbrud i Nordsjælland er faldet med hele 52 procent. Derfor trykker politiet nu 9000 nye flyers, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Nu skal man selvfølgelig passe på med statistik. Jeg ved ikke hvor holdbare tallene er, men der er ingen tvivl om, at vi har kunnet mærke en nedgang i antallet af anmeldte biltyverier. Det kan selvfølgelig skyldes flere ting, men jeg er overbevist om, at kampagnen har virket. Derudover har vi helt bevidst brugt pressen til at informere borgerne, fortæller vicepolitiinspektør ved Nordsjællands Politi, Niels Jørgen Møller, der er leder af politistationen i Gentofte.

Den fine statistik ændrer dog ikke på, at bilindbrud stadig fylder en del i politiets døgnrapporter. Blandt andet i Hørsholm, hvor der i weekenden igen har været en stribe tyverier af autoradioer, dvd-afspillere, gps'er, jakker, punge og andet godt.Kilde: Frederiksborg Amts Avis