Marianne Jelved, Det Radikale Venstre

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Fortsætter du som leder, hvis I ikke danner regering?

Det afgør den nye folketingsgruppe, og jeg kan ikke sige noget om det, før vi når dertil. Men jeg har ingen planer om at trække mig. Hvorfor skulle jeg det?

2. Hvad kunne R i givet fald bruge et VKR-flertal til?

Måske kunne vi arbejde sammen på trafikområdet, som vi har gjort i sidste periode. Og vi har jo også et forlig om Forsvaret, så der kunne vi måske også arbejde sammen. Men der er jo skattestop og løfter til 24 milliarder, og det kan vi jo ikke være med til.

3. Hvem peger I på som statsminister?

Ikke nødvendigvis mig. Det, vi har sagt, er, at vi i givet tilfælde er parate til at pege på mig som forhandlingsleder, hvis det bliver nødvendigt. Men vi ved jo ikke, hvordan situationen ser ud efter valget. Der er lang tid tilbage, og der kan nå at ske meget.

4. Hvordan har valgkampen været?

Jeg synes, vi har ført en god valgkamp, og de to store partier har ført en kedelig valgkamp. Kedelig, fordi den har været forudsigelig. V og K har fremstået meget ens, og derfor kommer det til at handle om personerne. Og det har ikke meget at gøre med næste valgperiode og de udfordringer, Danmark står overfor.

5. Har det været en fair valgkamp?

Jeg ved egentlig ikke, hvad en fair valgkamp er. Og den kritik om at jeg ikke skulle have været fair, afviser jeg fuldstændigt. Det er vigtigt at diskutere holdninger, og politik handler om holdninger. I stedet handler det om, hvem der kan give hvor mange milliarder til hvilke grupper, og det er ikke særligt interessant. Det, der er interessant, er, hvad der adskiller partierne.