Margrethe markerer reformationen med personligt program

Den danske regent vil i et kommende DR-program ud fra personlige erfaringer fortælle om den rolle, ritualer, traditioner og tro spiller i vores hverdag.

- Guds hjælp, folkets kærlighed, Danmarks styrke, lyder dronning Margrethes valgsprog. Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Den 31. oktober 1517 slog Martin Luther 95 teser op på porten til den tyske slotskirke i Wittenberg, som blev starten på protestantisme og reformationen.

På den sidste oktoberdag i år er det præcis 500 år siden, at det skete, og det markeres blandt andre af dronning Margrethe, som er protektor for den danske fejring af reformationen.

Lørdag den 28. oktober vil den 77-årige regent således i programmet "Dronningens røde tråd" på DR give sit perspektiv på reformationen og fortælle om sin egen tro.

Det oplyser Danmarks Radio i en pressemeddelelse.

 

I programmet vil dronningens desuden ud fra sine personlige erfaringer fortælle om den rolle, som ritualer, traditioner og tro spiller i vores hverdag.

Programmet bliver i de følgende dage fulgt op på både dr.dk og på P1, hvor vært Christoffer Emil Bruun tager udgangspunkt i dronningens tanker om reformationen, og både eksperter og lyttere vil perspektivere dem.

Tro betyder meget for dronningen. Hendes valgsprog lyder "Guds hjælp, folkets kærlighed, Danmarks styrke". I anledning af sin 60-års fødselsdag i 2000 fortalte dronningen til Kristeligt Dagblad, hvor meget troen betyder i hendes virke som landets regent.

- Jeg stillede det op som en slags ledetråd, og sådan har det fungeret. Som en konstatering af at uden Guds hjælp går det slet ikke, sagde hun blandt andet til avisen dengang.

/ritzau/FOKUS