Mangler kontakt til 26 danskere

Det danske udenrigsministerium følger nøje situationen i Peru. Det sker gennem det danske generalkonsulat og den finske ambassade i Lima. (Opdateret)

Udenrigsministeriet har i aften kontakt til den danske rejsebranche, der lige nu er ved at prøve at danne sig et samlet overblik over, hvor mange danskere, der er i Peru lige nu.

Cirka 26 danskere savnes i det jordskælvsramte Peru. Det oplyser Uffe Wolffhechel, kontorchef i Udenrigsministeriets Borgerservice, torsdag aften. Tidligere var tallet oppe på 40, men de ti har altså givet lyd fra sig enten til venner eller familiemedlemmer eller til Udenrigsministeriet.

I dagens løb har Udenrigsministeriets Borgerservice modtaget henvendelser fra pårørende, som ikke har kunnet komme i kontakt med danske rejsende i Peru. Ministeriet forsøger at etablere kontakt til de rejsende, men opgaven vanskeliggøres af, at telefonnettet er overbelastet og i visse steder beskadiget. Flere pårørende har dog efterfølgende oplyst, at de har fået kontakt til de rejsende.

"Vi må regne med, at en stor del af de danskere, der er i Peru lige nu, bevæger sig rundt i landet og sandsynligvis slet ikke ved at der er sket et jordskælv i landet. Og mange er uden for mobil-dækningsområder," oplyser Uffe Wolffhechel, der er kontorchef i Udenrigsministeriets Borgerservice.

"Det er typisk de pårørende, der ringer og fortæller, at de har fået kontakt til venner eller familie i Peru. Vi får også underretning fra generalkonsulatet, og der er ingen meldinger om danske dræbte eller tilskadekomne som følge af jordskælvet, siger Uffe Wolffhechel.

Pårørende, som ikke har kunnet få kontakt til danske rejsende i det ramte område, navnlig omkring byerne Pisco, Ica og Chincha Alta, opfordres til at kontakte Udenrigsministeriet på tlf. 7013 1112.