Mange rejselystne danskere glemmer forsikringen

Et stigende antal danskere får uventede ferieudgifter på grund af manglende rejseforsikring. I nogle tilfælde kan omkostningerne løbe op i flere hundredetusinde kroner.

Danskerne rejser mere og mere, men det er langt fra altid, vi tænker os om, inden vi lægger andegården bag os og drager ud i den vide verden.

Ifølge forsikringsbranchen er det cirka hver tiende, der tager på ferie uden rejseforsikring, så de reelt er hjælpeløse, hvis de udsættes for tyveri, bliver syge eller mister bagagen. Ofte ved folk heller ikke nok om, hvad deres forsikringer egentlig dækker.

»Vi kan tydeligt mærke, at vi får flere ulykkessager med folk, der ikke er ordentligt forsikret,« oplyser Lars Thuesen fra Udenrigsministeriets Borgerservice. »Det er klart, at når folk rejser mere, vil der også være en stigning i, hvor mange ulykker der sker.«

Og det kan være rigtigt dyrt at komme galt af sted, hvis forsikringen ikke dækker. En dansk familie på ferie i Thailand er netop blevet dømt til at betale 300.000 kr. i erstatning i forbindelse med en dødsulykke. Familiens ansvarsforsikring dækker ikke, fordi ulykken involverede en vandscooter - både med flere end 25 hestekræfter er ikke omfattet af ansvarsforsikringen.

Christian Skødt fra Forsikringsoplysningen anbefaler, at man undersøger præcis hvilke forsikringer, man har brug for, når man rejser.

»Det vigtigste er, at du tjekker ansvarsforsikringen, når du lejer båd, bil eller knallert. Vi forventer jo ikke, at vi en dag er klodsede eller uopmærksomme et øjeblik, men den slags ulykker kan altså ske for os alle,« siger han.