Mange københavnske husejere har meldt biospanden fra

Alligevel er teknik- og miljøborgmesteren klar til at lade champagnepropperne springe.

»Vi havde en forhåbning om, at når vi gik ud og bad københavnerne om en mere besværlig ordning, så ville en tredjedel tage godt imod det«, siger teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (Ø) til DR P4 København og fortsætter: Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Kl. 14:21 Opdateret med nye oplysninger fra Københavns Kommune.

I disse uger udruller Københavns Kommune sit store affaldsprojekt, der skal få københavnerne til at sortere kaffegrums, æggeskaller og andet bioaffald i særlige biobeholdere i gården eller indkørslen.

Hver sjette ud af 15.700 husejere, som Københavns Kommune for nylig har spurgt, har dog indtil videre sagt nej tak til at få en ekstra affaldsbeholder i indkørslen og meldt bioordningen fra.

Alligevel kalder Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (Ø), ordningen en succes.

»Vi havde en forhåbning om, at når vi gik ud og bad københavnerne om en mere besværlig ordning, så ville en tredjedel tage godt imod det«, siger han til DR P4 København og fortsætter:

»Når vi er nede i de tal her, så er det en meget eklatant opbakning til den nye ordning i København. Jeg er nærmest klar til at springe champagnepropperne herinde på rådhuset,« siger han til DR P4 København.

På den anden side af bordet i borgerrepræsentationen er optimismen dog ikke lige så stor.

»Det er et udtryk for, at københavnerne har nået grænsen for, hvad de vil være med til,« siger Cecilia Lonning Skovgaard, spidskandidat for Venstre i Københavns Kommune til DR P4 København.

Hun tror, at flere vil vælge ordningen fra.

»Jeg tror, at mange - når først de har spanden - vil tænke, at det orker de ikke, og så melde fra«, siger hun til DR P4 København.

Det er kun husejere, der kan melde bioordningen fra. Alle etageejendomme får affaldsbeholdere til bioaffald i deres fælles gård.

Samlet set er der i København knap 22.000 husejere. Heraf har de 6.000 allerede en ordning med genanvendelse af bioaffald. En ordning de aktivt har tilmeldt sig for et par år siden, oplyser Københavns Kommune.