Mange forældre har ikke styr på børnenes forsikring

I to et halvt år har det ikke været muligt for kommuner at tegne kollektive ulykkesforsikringer for børnene, når de er i skole eller institution. Men det ved fire ud af ti forældre stadigvæk ikke, viser ny undersøgelse.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Er dit barn forsikret, hvis det skulle risikere at komme til skade i skolegården eller på børnehavens legeplads?

Siden 1. januar 2012 har det ikke været muligt for kommunerne at tegne en kollektiv ulykkesforsikring, der kan dække uheldene. Men det er 43 procent af forældrene fortsat ikke opmærksomme på, viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

»Der er gået noget helt galt, når en så vigtig lovændring stadig ikke er nået ud til flere forældre. Det kan blive en rigtig grim overraskelse, hvis man pludselig finder ud af, at ens børn ikke er forsikrede, hvis de kommer ud for et uheld og man mangler ulykkesforsikringen,« udtaler Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring, i en skriftlig kommentar.

Undersøgelsen viser, at knap hver femte barn ikke er dækket af en ulykkesforsikring. Og så kan styrtene i skolegården komme til at koste noget mere end bare et skrabet knæ, fortæller koncerndirektøren:

»Når man taler om børn og forsikring, er det vigtigt at holde sig for øje, at det ikke kun drejer sig om lige netop det øjeblik, ulykken sker i og et par uger efter. Nogle skader, som eksempelvis tandskader, kan først udbedres, når barnet er voksent. Og så risikerer man, at regningen pludselig bliver i en helt anden størrelsesorden,« siger Kim Rud-Petersen.

Typisk er børn medforsikrede på deres forældres police, indtil de fylder to år. Derefter skal de have deres egen ulykkesforsikring.