Mange flygtninge forsvundet for politiet i Padborg

Mange af de flygtninge og migranter, som dagen igennem er gået på motorvejen i Sønderjylland, er forsvundet for politiet. Nogle blev samlet op af private bilister.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En stor gruppe flygtninge og migranter er forsvundet fra radaren hos Sydjyllands Politi, skriver Berlingske.

I løbet af onsdagen mandsopdækkede betjente ellers en gruppe på 300 personer, som gik nordpå fra Padborg på motorvej E45. Da flygtningene ved 21-tiden nåede til afkørslen ved Rødekro, 30 kilometer fra udgangspunktet, begyndte de pludselig at løbe i forskellige retninger.

Politiet måtte opgive at følge efter dem alle. Berlingske kunne se, at flere flygtninge blev samlet op af private bilister, som ventede i Rødekro. Andre løb ind i et industriområde.

»Der er i området et antal udlændinge, som er på egen hånd i området, og som politiet ikke umiddelbart har kontakt til,« lyder det i en pressemeddelelse fra Sydjyllands Politi.

En gruppe på 20-30 flygtninge løb til banegården i Rødekro. Her håbede de at stige ombord på et tog i nordgående retning, men toget åbnede ikke dørene på perronen.

I stedet dukkede politiet talstærkt op og spærrede banegården af. En time senere lykkes det politiet at få gruppen af flygtninge og migranter ind i en bus, som kørte tilbage til Frøslev-Padborg Skole, som er den samme skole, som de valgte at forlade tirsdag morgen.

Flere flygtninge og migranter, opgav undervejs gåturen på E45, og er også blevet kørt tilbage til skolen i Padborg.

Politiet vil ikke udtale sig om, hvor mange af de 300 flygtninge, som nu igen befinder sig på skolen i Padborg. Ifølge Berlingske oplysninger er mere end halvdelen ikke vendt tilbage.

Få kilometer fra skolen, har omtrent 100 flygtninge lagt sig til at sove på tæpper på perronen. De er ankommet med tog fra Tyskland i løbet af tirsdagen, men nægter at tage med politiet til skolen, da ikke ønsker at lade sig registrere i Danmark.