Mange afslag på vej fra populært gymnasium

Hovedstadens mest søgte gymnasium kan ikke følge med ansøgertallet. På trods af udvidelser er der afslag på vej til mange.

Her vil de unge gå: Ørestad Gymnasium. Desværre er der langt fra plads til alle. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De unge vil noget med medier. I hvert fald er Ørestad Gymnasium med sit fokus på medier, kommunikation og kultur årets mest søgte gymnasium i hovedstadsområdet.

Selvom gymnasiet nu er i færd med at undersøge hvor mange ekstra pladser, der kan oprettes i år, er der afslag på vej til en del.

- Vil gerne optage så mange som muligt, og med så stort søgetal som i år, bliver vi næsten nødt til at udvide. Men der bliver ikke plads til alle ansøgere, siger rektor Allan Kjær Andersen.

Sidste år fik Ørestad Gymnasium 508 ansøgere og optog 416. I år er der 545 ansøgere og muligvis plads til 448 elever.

Trods store forskelle i antallet af ansøgere til gymnasierne, viser erfaringerne, at langt de fleste unge får opfyldt deres ønske. Sidste år kom 92 procent af de unge ind på deres favoritgymnasium. Kun fem procent kom ind på et gymnasium, som de slet ikke havde på listen over ønskede gymnasier.

Den 23. maj får eleverne besked om, hvilket gymnasium de er blevet optaget på. Hvis man vil klage over afgørelsen, skal man senest 7. juni klage til Fordelingsudvalget, der fordeler de unge mellem gymnasierne.

Det er fjerde år i træk, at Ørestad Gymnasium er det meste søgte i hovedstaden.

- De første år troede jeg, det var fordi, vi var et helt nyt gymnasium. Men nu er der så lang tid, at det må være vores uddannelsesfokus, som tiltaler de unge, siger Allan Kjær Andersen.

Han er ikke i tvivl om, atprofilen med både journalistik og billedmedier lokker mange ansøgere til.

INFOSHOP: Find det bedste gymnasium i vores gymnasie-guide