Mandag er flere vigtige coronatal landet i Danmark: Her er seks af dem

Mandagen igennem er der kommet flere vigtige tal for coronavirussens udvikling i Danmark. Berlingske har samlet dem i et overblik.

En patient modtager en coronavaccine. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lindsey Parnaby/Ritzau Scanpix

Flere vigtige coronatal er landet i løbet af mandagen.

Berlingske giver her et overblik over nogle af de vigtigste.

Færre er blevet testet positive

Der er fundet 807 smittede i 85.460 prøver. Det giver en positivprocent på under én for tredje dag i træk, idet det svarer til, at 0,94 procent er testet positiv for coronavirus.

Der er tale om det laveste antal på ét døgn siden 9. november. Her var 1,37 procent af de cirka 56.000 prøver, der kom svar på, coronapositive.

Flere er blevet indlagt

Selvom smitten er aftagende, bliver stadig flere indlagt.

I alt er 817 danskere nu indlagt med covid-19. Det er 18 flere end søndag.

Smitten med den britiske coronamutation stiger

Smitten med den britiske B. 1.1.7-mutation stiger fortsat i Danmark, viser mandagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

I alt har 330 personer fået konstateret B. 1.1.7-smitte. Det er 47 flere end søndag, hvor 283 personer var blevet testet positive for B.1.1.7.

2,9 procent af den danske befolkning har fået første vaccinestik

169.441 personer har nu fået første stik med en coronavaccine.

Det svarer til 2,9 procent af befolkningen. Søndag var tallet 2,86 procent.

571 personer har modtaget andet stik

571 borgere har modtaget andet stik med coronavaccinen fra Pfizer og BioNTech og er dermed færdigvaccineret. Det viser de daglige vaccinationstal fra Statens Serum Institut (SSI).

Søndag havde 12 personer fået stik nummer to.

665 indberetninger om formodede bivirkninger ved vaccine

Frem til onsdag i sidste uge har Lægemiddelstyrelsen fået 665 indberetninger om formodede bivirkninger ved coronavaccinen fra Pfizer/BioNTech. Det oplyser Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Ifølge styrelsen har de fleste indberettede formodede bivirkninger ikke været alvorlige og har primært omhandlet allerede kendte bivirkninger.

Lægemiddelstyrelsen har foreløbig vurderet 5 ud af i alt 11 indberetninger, der omhandler dødsfald i tiden omkring vaccination. I alle fem tilfælde lyder vurderingen, at det er mindre sandsynligt, at der er sammenhæng mellem dødsfaldet og vaccinen, men at det er overvejende sandsynligt, at dødsfaldene skyldes andre forhold.