Mandag blev en rekordvarm forårsdag i København (næsten)

Mandag eftermiddag blev der målt 20,2 grader på Frederiksberg - den højeste temperatur i hovedstaden på dette tidspunkt af foråret siden 1968.

Krokus i Kongens Have. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavnerne kunne mandag glæde sig over en helt usædvanlig varm forårsdag. Ja, faktisk har man i hovedstaden kunne nyde den varmeste dag på dette tidspunkt af året i hele 50 år.

På DMIs målestation på den gamle Landbohøjskole på Frederiksberg strøg termometeret ved 15-tiden mandag nemlig op på 20,2 grader - den højeste temperatur i hele landet samme dag.

Det skriver TV 2 Vejr med henvisning til målinger fra DMI.

På DMI kan den vagthavende meteorolog dog ikke umiddelbart bekræfte de 20,2 grader over for Berlingske, »kun« 19,8 grader. Man udelukker imidlertid ikke, at der i datamaterialet gemmer sig en højere temperatur, end man umiddelbart kan se.

Men ifølge TV 2 skal man tilbage til 30. marts 1968 for at finde en højere temperatur på nogenlunde dette tidspunkt af foråret i hovedstaden. Dengang blev der målt hele 20,8 grader.

Søndag svingede termometeret nær Karup i Midtjylland sig op på hele 21,9 grader - årets hidtil højeste temperatur i landet.

Men på grund af let skydække i dele af Jylland og vind fra nordvest blev der mandag et par grader koldere i det jyske end på samme tidspunkt i det solrige København.

I de kommende dage får vi imidlertid mere moderate forårstemperaturer herhjemme. Det skyldes, at vi nu begynder at få luftmasser ind fra nordøst.

I forbindelse med temperaturfaldet natten til tirsdag vil der ifølge DMI blive dannet tågebanker over Fyn og Sjælland, og på Bornholm kan tågen blive ekstraordinær tæt.

På den baggrund opfordrer DMI bilister i den østlige del af landet til at køre ekstra forsigtigt i de sene nattetimer og tidligt tirsdag morgen.