Mand sprang ud af bil på motorvej for at undgå mishandling

Bortført mand skulle ifølge anklager invalideres og voldtages. Overgrebene skulle filmes.

Fem mænd er tiltalt for at have bortført en mand ved Royal Arena. Offeret skulle køres til Vestskoven, hvor han skulle mishandles, voldtages og ydmyges. Det skulle filmes, lyder det i anklageskriftet. (Arkivfoto). Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En mand valgte i maj sidste år at springe ud af en bil, som kørte i høj fart på Amagermotorvejen ved København. Det var ikke af egen fri vilje, han befandt sig i bilen, og det var udsigten til en omgang grov mishandling, som fik ham til at springe ud.

Det fremgår af et anklageskrift i sagen mod fem mænd, som er anklaget for at have tvunget deres offer ind i bilen og køre af sted med ham. Onsdag begynder sagen mod dem i Københavns Byret. De fem nægter sig skyldige.

Det var ved Royal Arena på Hannemanns Allé, at de fem mænd den 19. maj klokken 21.40 ifølge anklageskriftet først gav deres offer flere knytnæveslag i hovedet, inden han blev tvunget ind i bilen og satte kursen væk fra Amager.

Angiveligt skulle de til Vestskoven i Albertslund. To af de tiltalte kørte i bilen med offeret, mens de tre øvrige fulgte efter i en anden bil.

Anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at offeret skulle både afstraffes og ydmyges. Det skete dog ikke, fordi han sprang ud af bilen i høj fart på vejen. Men anklagemyndigheden mener at kunne bevise forholdsvis detaljeret, hvad der skulle ske.

Anklager Luca Kowenicki vil forud for sagen ikke fortælle nærmere om, hvad der efter anklagemyndighedens opfattelse ligger bag, ligesom han heller ikke vil fortælle nærmere om sagen i øvrigt. Heller ikke om fire af de tiltalte, som deler efternavn, er i familie.

Anklageskriftet afslører imidlertid, at de fem efter anklagemyndighedens opfattelse planlagde at ødelægge deres offers knæ, såre ham med stikvåben og gøre ham handicappet. Derudover ville de urinere på ham og voldtage ham analt med en flaske, lyder anklagerne.

Volden og ydmygelserne skulle efter planen filmes, mener anklagemyndigheden, som har rejst tiltale for vold, ulovlig tvang og frihedsberøvelse samt forsøg på grov vold og voldtægt.

I sagen er der desuden rejst tiltale for vidnetrusler, brugstyveri af motorkøretøj samt for brud på færdselsloven.

Sagen er berammet til behandling over fire dage i retten frem til den 25. marts, hvor der ventes dom.

/ritzau/