Mand slipper med betinget dom i tredobbelt drabssag

En mand tilstår at have holdt en revolver, der blev brugt til et tredobbelt drab. Han får betinget dom.

Arkivfoto fra 11. november 2015, hvor politiet fandt tre personer dræbt i en lejlighed på Frederiksberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. En drabssag i et bandemiljø har store konsekvenser for en 45-årig mand, der tirsdag har tilstået, at han kort inden et tredobbelt drab holdt gerningsvåbnet i hænderne.

Siden januar i år har han levet under beskyttelse, langt væk fra sin normale adresse, og har derfor ikke haft kontakt til sine børn.

Det fremgår af rettens begrundelse for dommen, som lyder på ét års betinget fængsel og er faldet tirsdag ved Retten på Frederiksberg.

Manden har heller ikke haft kontakt til mange af sine venner, fordi politiet har rådet ham til kun at være i kontakt med ganske få.

De store konsekvenser har været med til at gøre dommen betinget. Normalt giver besiddelse af et skarpladt skydevåben altid en dom på mindst ét års ubetinget fængsel.

Derudover lægger Retten på Frederiksberg som formildende omstændighed vægt på, at han har meldt sig selv, tilstået og videregivet oplysninger, der har haft stor betydning i efterforskningen af drabet.

Om natten 11. november blev en revolver og et gevær brugt til at dræbe Philip Rasmussen på 19 år, Suhaib Jaffar på 23 år og 24-årige Mike Vinther i en lejlighed på Christian Paulsens Vej.

Kun få timer inden de tre unge mænd blev dræbt, var den 45-årige mand til stede i en have i Ballerup, hvor våbnet, en Smith & Wesson kaliber 38, blev prøveskudt.

Han var helt tilfældigt på besøg på adressen hos den anden mand, der er sigtet for at sælge våbnet videre.

Under besøget viste manden den 45-årige ammunitionen og revolveren, fremgår det af rettens begrundelse for dommen.

Seks mænd med forbindelser til rockergruppen Bandidos sidder varetægtsfængslet i sagen. En af dem begik selvmord i sin celle i Holbæk i begyndelsen af juni måned.

De er alle sigtede for drab og medvirken til drab og nægter sig skyldige. Tre af dem menes at have et motiv til at begå det tredobbelte drab, men det vides ikke, hvad motivet er, da grundlovsforhøret af de sigtede forgik bag lukkede døre.

Den 45-årige mand forventes at skulle leve på en beskyttet adresse til de tiltalte har afgivet forklaring i retten.

/ritzau/