Mand på Falster er anholdt for at true statsministeren

Grove ord i en film, som er blevet offentliggjort på sociale medier, får politiet til at rykke ud.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til samråd om kvotekonger onsdag den 31. januar 2018. Miljø- og Fødevareministeriet har kaldt statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i samråd om statsministerens relation til kvotekonger.. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest

Trusler mod statsministeren og mod politiet i en film har torsdag fået politiet til at rykke ud for at anholde en 41-årig mand på det nordlige Falster.

Videoen skal være offentliggjort på Youtube, oplyser politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Anholdelsen er sket torsdag formiddag, og udover en afhøring af manden vil politiet foretage andre undersøgelser, fremgår det.

»Der er trusler mod en navngiven person i politiet og mod statsministeren,« siger Kim Kliver om filmen.

Den 41-årige mand sigtes for at overtræde straffelovens bestemmelse om vold eller om trusler om vold mod offentligt ansatte.

»Vi ransager på stedet, siger politiinspektøren om aktionen mod den 41-årige. Denne er i øvrigt en person, som politiet tidligere har haft kontakt med.«

På grund af filmen har politiet desuden bedt Youtube om at fjerne filmen. Torsdag ved middagstid er der endnu ikke nogen afklaring på dette skridt.

»Det er i proces,« siger Kim Kliver.

Han ønsker ikke at sige, hvor længe filmen var været tilgængelig på det sociale medie.

»Men vi har handlet hurtigt,« siger han.

/ritzau/