Mand over bord er blevet set i Sverige

En syrisk mand sprang over bord fra et fragtskib ud for den nordsjællandske kyst. Senere dukkede en drivvåd mand op i Helsingborg Havn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søværnets Operative Kommando (SOK) har indstillet eftersøgningen af en syrisk mand, der torsdag morgen sprang over bord fra et fragtskib ud for Snekkersten på Nordsjælland.

Københavns Politi oplyser, at manden, der var iført redningsdragt, er blevet set af en svensker i Helsingborg.

»En svensk borger hævder at have haft kontakt med manden. Svenskeren sidder i sin jolle i Helsingborg Havn, da en mand, forkommen og drivvåd, kommer op af vandet,« siger vagtchefen hos Københavns Politi og tilføjer:

»Den svenske borger henviser ham til politiet i Sverige, men vi har endnu ikke fået melding om, at han har henvendt sig endnu. Vi går ud fra, at det er den mand, vi har eftersøgt her til formiddag, og derfor har vi indstillet eftersøgningen.«

To andre syriske mænd sprang torsdag morgen over bord fra samme fragtskib i Drogden Rende mellem Saltholm og Dragør, hvor de efterfølgende blev fisket op af SOK.

Det er endnu uklart, hvorfor de tre syriske mænd valgte at hoppe over bord fra fragtskibet.

De to mænd, der er i dansk politis varetægt, skal afhøres, hvorefter politiet tager stilling til sagens videre udvikling. Det er forventningen, at de vil søge asyl.