Mand og kvinde anholdt for medvirken til terrorforsøg: Har sendt professionelt droneudstyr til Islamisk Stat

Politiet er i gang med en stor aktion i Hallingparken i Brøndby torsdag d. 21 september 2017. (Foto: Mathias Øgendal/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Øgendal

Opdateret klokken 19.30

En 28-årig mand og en 29-årig kvinde er torsdag blevet anholdt i en aktion foretaget af Politiets Efterretningstjeneste, PET, og Københavns Politi.

De to anholdelser er terrorrelaterede. Det oplyser Københavns Politi. De kan dog ikke oplyse, hvorvidt de to anholdte har relation til hinanden.

Ifølge Københavns Politi er der tale om indkøb og fragt af genstande, der kan anvendes i kamphandlinger, fra Danmark til Islamisk Stat i Syrien og Irak.

»Der er sendt ting afsted, som vi vurderer kan være blevet brugt af Islamisk Stat til kamphandlinger,« sagde PET's operative chef Flemming Drejer på et pressemøde torsdag.

»De genstande, der er tale om, er professionelt droneudstyr,« siger Jørgen Skov, der er chefinspektør ved Københavns Politi.

Han vil dog ikke svare på, hvad de professionelle droner mere konkret kan bruges til.

Politiet har desuden beslaglagt computere, der nu skal undersøges nærmere for beviser.

Efterforskningen er sket i tæt samarbejde mellem Københavns Politi og PET, oplyser politiet.

»Aktionen er gennemført i et tæt samarbejde, og sagen er nu overdraget fra PET til Københavns Politi, hvor de anholdte befinder sig. Der vil blive afholdt grundlovsforhør i morgen, hvor anklagemyndigheden vil begære lukkede døre,« siger chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov.

Begge de anholdte er af anden etnisk baggrund end dansk, oplyser politiet.

På pressemødet gør politiet opmærksom op, at aktionen ikke har relation til tidligere sager, men at det er et eksempel på, at »politiet tager handling overfor sådanne personer«.

Tidligere torsdag skrev Ekstra Bladet, at en større politiaktion var i gang ved Hallingparken i Brøndby Strand, hvor Politiet var talstærkt til stede. To opgange var afspærret, og foruden et stort antal politi-køretøjer var også to teknikker-biler på stedet samt flere spængstofhunde.

»Der er omkring ti politibiler, både politibiler, civilpatruljer, to indsatsledere, hundepatruljer, sprængstofhunde og en stor vogn, som jeg ikke har set før, med en masse udstyr, som politiet bruger,« skrev BT tidligere.

Avisen gjorde opmærksom på, at aktionen syntes usædvanlig, eftersom at Hallingparken er beliggende i Københavns Vestegns Politikreds, men at det var Københavns Politi, der var på stedet.