Mand med hvid varevogn anholdt for børnelokkeri

En række anmeldelser om en mulig børnelokker har tirsdag ført til anholdelse af en mand på Sjælland.

Viby Sjælland. Fold sammen
Læs mere

Roskilde. Den seneste tid har Midt- og Vestsjællands Politi modtaget en række anmeldelser om en mulig børnelokker. Tirsdag formiddag har politiet anholdt en mand, der er mistænkt i sagen.

Manden ejer en hvid varevogn, som går igen i de mange anmeldelser fra Sjælland.

Det oplyser pressemedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi. Han fortæller, at der er tale om et par håndfulde anmeldelser i sagen om den mulige børnelokker.

- Vi har siden anholdelsen i formiddag brugt vores tid på at ransage, siger han.

Manden sigtes for forsøg på blufærdighedskrænkelse og overtrædelse af våbenloven.

Børnene er blandt andet blevet tilbudt slik og Pokémon-kort. Nogle er også blevet tilbudt et lift.

Den mistænkte mand fremstilles tirsdag eftermiddag i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde.

De anmeldte episoder i sagen om den mulige børnelokker er foregået i Lille Skensved, Viby Sjælland, Jyllinge, Hvalsø og Kirke Hyllinge.

Senest var mandag aften, hvor en tiårig dreng var på vej hjem ad Parkvej i Viby Sjælland, og en hvid kassebil kørte op på siden af ham.

Føreren af bilen forsøgte at hive drengen ind i bilen, men han slog og skreg og løb efterfølgende hjem til sin familie, skrev politiet tidligere tirsdag i sin døgnrapport.

Manden blev beskrevet som mørkhudet, 175 centimeter høj, mørkt brunt hår og iført en sort jakke. Han var desuden iført en hvid hockeymaske.

Tidligere samme eftermiddag var en mistænkelig hvid varebil af mærket Renault blevet set i Lille Skensved ved Køge. Bilen kørte forbi en 11-årig dreng. Føreren kiggede sig omkring, men foretog ikke yderligere.

/ritzau/