Mand hævder at have set Emilie Meng i Horsens

Den 17-årige Emilie Meng forsvandt sporløst fra stationen i Korsør for ni døgn siden, men er nu - angiveligt - set i Horsens. Efterforsker er dog skeptisk over for, om det faktisk er hende.

Eftersøgningen af den forsvundne 17-årige Emilie Meng er i fuld gang i Korsør. En stor gruppe frivillige går systematisk til værks og deler byen op i mellem sig. I spidsen står Jane Valsted. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har nu undersøgt vidnets henvendelse og fortæller onsdag til Berlingske, at det ikke var Emilie Meng, der blev set i Horsens. Du kan læse hele historien her.

Den forsvundne 17-årige pige Emilie Meng er angiveligt blevet set i Horsens i weekenden.

Det har en mand fortalt til det lokale politi efter, at han - ifølge eget udsagn - så og talte med hende lørdag aften.

»Anmelderen siger, at han er sikker på, at han har set den Korsør-efterlyste pige Emilie lørdag klokken 22.30 på Kildegade omkring »Kilden«,« fortæller leder af Horsens Lokalpoliti Peter Thaysen til Lokalavisen Horsens.

»Han er temmelig sikker«

Manden har fortalt det lokale politi, at Emilie Meng sad og kiggede på et gelænder, som om hun ventede på nogen eller noget. Han stoppede op og spurgte hende, om der var noget, han kunne hjælpe med og fik at vide, at hun bare ventede. Hun var iført lyse bukser og en sort bluse, har han ifølge lokalavisen efterfølgnede fortalt.

Vidnet forlod efterfølgende stedet, men vendte tilbage, da det gik op for ham, at pigen nok var den efterlyste Emilie Meng. På det tidspunkt var hun dog forsvundet.

»Han er temmelig sikker på, at det skulle være hende,« siger Peter Thaysen, der modtog henvendelsen mandag formiddag, til lokalavisen.

Sydøstjyllands Politi opfordrer nu andre borgere, der kan have set Emilie Meng i og omkring byen, til at henvende sig.

Efterforsker: »Det ville undre mig«

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der efterforsker sagen, bekræfter politikommissær Marianne Roed over for metroxpress, at oplysningerne fra vidnet er modtaget i politikredsen. Hun forholder sig dog skeptisk.

»Det ville undre mig meget, hvis det er Emilie, og hun befinder sig i Horsens uden at have kontaktet sin familie. Nu kender jeg hende ikke indgående, men det ville undre mig med tanke på al den bevågenhed, sagden har haft,« siger hun til mediet.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi går nu i gang med at efterforske det mulige spor, der leder til Horsens.

Flere rygter afkræftet

Emilie Meng blev sidst set omkring kl. 04 søndag 10. juli. Sammen med to veninder havde hun været til en fest i Slagelse og ankom til Korsør Station med tog. Det har overvågningsbilleder fra stationen bekræftet.

Veninderne sagde herefter farvel til Emilie for så at tage en taxa, mens Emilie forlod stationen på gåben. Hun skulle gå et par kilometer gennem byen hjem til sine forældres hus. Men hun nåede aldrig frem.

Efter den 17-årige piges forsvinden har der været forskellige rygter, som politiet har afsøgt. Blandt andet at hun skulle have været aktiv på sin Facebook-profil, og at hun skulle være blevet set i et område af Korsør umiddelbart på vej væk fra stationen omkring kl. 05 søndag morgen. Begge dele er dog efterfølgende afkræftet af politiet.

Onsdag i sidste uge, da Emilie Meng havde været forsvundet i fire døgn, overgik efterforskningen til den centrale efterforskningsenhed hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og i går fortalte politikommissær Marianne Roed til Berlingske, at det mest sandsynlige nu - desværre - er, at der er sket en ulykke eller en forbrydelse.

Berlingske forsøger at få kommentarer fra både Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi samt fra Sydøstjyllands Politi.