Mand fundet livløs i havnebassin - redningsfolk kæmper for hans liv

Foto: Allan Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En midaldrende mand blev søndag eftermiddag fundet liggende livløs i havnen i Gilleleje i Nordsjælland med hovedet nedad. Politiet kender endnu ikke årsagen til, at han er havnet i vandet.

»Vi fik kl. 14.59 en anmeldelse om, at der lå en livløs person i vandet i Gilleleje Havn. Han lå med hovedet nedad, og ifølge de første meldinger var han tilsyneladende iført en våddragt. Det viste sig dog, at han var iført sig eget normale tøj, da han kort efter var blevet reddet i land af brandvæsenet,« oplyser vagtchef Martin Bakke fra Nordsjællands Politi til BT.

»Redningsmandskabet påbegyndte livreddende førstehjælp, og han blev kørt med ambulance til hospitalet. Jeg er i øjeblikket ikke i stand til at oplyse, om han er afgået ved døden eller ej,« tilføjer vagtchefen.

I lommen på den livløse mand fandt politiet nogle personlige papirer, der kunne tyde på, at der er tale om en 50-årig mand, der ikke er fra lokalområdet, men politiet er endnu ikke helt sikre på, at det vitterligt er den livløse mands egne papirer.

»Der er umiddelbart heller ikke nogen, der har set ham falde i vandet, så vi har ingen formodning om, hvordan han er havnet der, eller hvor længe han har opholdt sig i vandet. Umiddelbart er der dog ikke noget, der peger på, at der skulle være tale om en forbrydelse, men det er vi naturligvis også i gang med at undersøge nærmere,« understreger vagtchefen hos Nordsjællands Politi.