Mand frifundet for voldtægt og mishandling i campingvogn

Landsretten idømmer mand fire måneder for vold i stedet for tre et halvt år for voldtægt og frihedsberøvelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Østre Landsret afgjorde onsdag eftermiddag, at en 34-årig mand får fire måneders fængsel for vold mod sin kæreste.

Det viste sig at være en god idé, at den 34-årige havde anket dommen fra Retten i Lolland Falster.

Der blev han idømt tre år og seks måneder for at have frihedsberøvet sin kæreste og hendes to børn samt for voldtægt og misbrug af kæresten.

Gerningsmandens advokat, Kristian Mølgaard, mener ikke, at der har været tale om nogen af delene, og er derfor meget glad for udfaldet i sagen.

- Jeg er tilfreds med dommen. Vores synspunkt er nemlig, at hvis der har været vold, så har det været enkelte tilfælde, siger han.

I Retten i Lolland Faster blev han dømt for mishandling af den lille familie siden foråret 2013, hvor parret og børnene på dengang 10 og 12 år boede sammen i en lejlighed i Sakskøbing på Lolland.

Han blev også dømt for frihedsberøvelse af dem alle tre, da de boede i en campingvogn i københavnsområdet.

Han var ud over frihedsberøvelse tiltalt for at give kvinden systematisk tæsk og udsætte hende for voldtægt. Hun berettede i byretten om, hvordan hun i timevis blev banket af manden.

Gerningsmanden selv har nægtet sig skyldig fra starten. Derfor besluttede han også at anke dommen, der blev afsagt i efteråret 2015.

Han har derimod fortalt, at der ikke var tale om mishandling og vold, men derimod hård sex, som hun deltog i frivilligt.

I byretten beskrev han desuden, hvordan parret ofte røg hash sammen og tog en del kokain, også når de to børn var til stede.

/ritzau/