Mand fra Nørre Snede er idømt 12 år for narkohandel

Straks efter anholdelsen tilstod 32-årig handel med amfetamin. Ved siden af havde han et fuldtidsjob.

Retten i Horsens. Ritzau: Ry-sagen behandles - med mulig dom. Retten i Horsens forventes at afsige dom i Ry-sagen, hvor en gruppe drenge angreb en anden dreng med en brændende flaske med benzin i Ry i februar. I dag skal der dog fortsat afhøres et vidne, fremlægges dokumentation, samt være procedurer i sagen. Derfor er det muligt, retten ikke når at afsige dom. Dermed falder dommen først ved et retsmøde 4. maj.De fire drenge, der har siddet er varetægtsfængslet siden angrebet fandt sted i februar, er sigtet efter den groveste voldsparagraf. Det er vold under særdeles skærpende omstændigheder, og eftersom de fire drenge er tiltalt for at have udført overfaldet "i forening", kan de straffes endnu hårdere end normalt da det er en strafskærpende omstændighed, ifølge Straffeloven, at være flere om en forbrydelse. Sagen begyndte 18. april. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

En mand fra Nørre Snede er blevet idømt fængsel i 12 år, fordi han gennem tre år handlede med narko for store beløb.

I et grundlovsforhør i Retten i Horsens tirsdag tilstod han omfattende handel med narkotika. Derefter fik han sin dom, oplyser Sydøstjyllands Politi onsdag.

Det er usædvanligt, at anholdte i så store sager straks aflægger tilståelse.

Maciej Zaboborowki, der er 32 år og polsk statsborger, skal udvises af Danmark efter afsoningen, oplyser anklager Tobias Engby.

Han har erkendt at have været i besiddelse af 28 kilo amfetamin, næsten et lille kilo kokain samt ecstasytabletter.

Inden anholdelsen i mandags havde betjente i en længere periode interesseret sig for den nu dømte.

»Det var den helt store efterforskningspakke,« siger anklager Tobias Engby.

Manden har et fuldtidsjob i byggebranchen, men i det skjulte har han de seneste tre år også været beskæftiget med narko, oplyser Sydøstjyllands Politi.

»Han har sagt, at han har hentet narkoen i det sydlige Danmark,« siger anklager Tobias Engby.

Så sent som i lørdags hentede Maciej Zaborowski narko hos sin leverandør. Han betalte ifølge eget udsagn en halv million kroner i kontanter for varerne, oplyser anklageren.

En stor del af stofferne er væk, fordi de er blevet videresolgt. Ved anholdelsen beslaglagde betjentene dog syv et halvt kilo amfetamin og 782 gram kokain.

Desuden brugte han nogle gange svigerforældrenes adresse som lager, når de var på ferie.

Den ulovlige forretning indebar i øvrigt brug af Blackberry-telefoner og nedgravningsudstyr, og den 32-årige forsøgte ifølge politiet at gøre sin kommunikation så diskret som muligt ved at anvende krypterede programmer.

I sanktionen indgår som nævnt også udvisning af Danmark for altid.

»Trods barn og kæreste i Danmark, og at han havde opholdt sig i Danmark i over fire år, fandt retten ikke, at det kunne føre til andet resultat end udvisning for bestandigt,« udtaler Tobias Engby.

Manden valgte at modtage dommen.

/ritzau/