Mand forsøgte at kapre IC4-tog med kniv

Natten til fredag truede en 45-årig mand en lokomotivfører på et tog mellem Esbjerg og Fredericia med en kniv. Han risikerer nu fængsel på livstid.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 45-årig mand fra Fredericia forsøgte natten til fredag at kapre et passagertog ved at true lokomotivføreren med en kniv. Det skriver jv.dk.

Manden var ombord på et IC4-tog, der kørte fra Fredericia mod Esbjerg natten til fredag, og som planmæssigt skulle ankomme i Esbjerg klokken 01.32.

Klokken 01.09 fik Syd- og Sønderjyllands Politi en anmeldelse fra Banedanmarks fjernstyringscentral om, at en mand truede lokomotivføreren med en kniv.

Der var 35 passagerer med toget, og da manden forsøgte at kapre det, befandt det sig omkring Vejen.

Manden havde ifølge jv.dk simuleret, at han var syg, og derfor åbnede lokomotivføreren døren for at hjælpe ham.

Herefter trak manden en kniv og forlangte, at toget fortsatte til Esbjerg, og at han kom i kontakt med Fredericias borgmester eller medierne.

Forhandlere fra Syd- og Sønderjyllands Politi ankom til stedet og fik efterfølgende talt manden til ro, og klokken 02.28 blev han anholdt uden yderligere dramatik.

Manden bliver fremstillet i grundlovsforhør fredag formiddag, og han er sigtet for ulovligt at have taget kontrol over et offentligt transportmiddel - det kan give fængsel på op til livstid.

BNB