Mand får livstid i Syrien for tredobbelt familiedrab i Aabenraa

Syd- og Sønderjyllands Politi har haft kontakt til politiet i Syrien, der oplyser, at den mistænkte har tilstået drabene på sin familie. Myndighederne i Syrien har afvist at udlevere ham.

Retten i Lyngby kender en 58-årig kvinde skyldig i at bestille et lejemord på sin kæreste via det mørke internet og betale med den digitale valuta bitcoin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Free/Politiet

En 34-årig mand fra Syrien, der er mistænkt for at have dræbt sin hustru og sine to små døtre i Aabenraa, er blevet straffet for forbrydelsen i sit hjemland.

Dommen lyder ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi på livsvarigt fængsel. Det skriver DR Syd.

Politiet i Danmark har længe arbejdet på at få den mistænkte udleveret, men myndighederne i Syrien siger nej.

Tilsyneladende udleverer man ikke egne statsborgere til retsforfølgelse i andre lande. De syriske myndigheder oplyser, at manden har tilstået drabene.

Det var i oktober sidste år, at de dræbte - en 27-årig syrisk kvinde og to piger på syv og ni år - blev fundet i en fryser i familiens lejlighed. Ofrene var blevet kvalt, inden de blev anbragt i fryseren.

Mistanken faldt på kvindens 33-årige eksmand, der også er børnenes far.

Han blev sigtet for drabene og er blevet varetægtsfængslet in absentia, altså uden selv at være til stede i retsmødet.

Efterforskningsleder Bent Thuesen har tidligere oplyst, at manden tog en taxi fra sit hjem ved Byllerup-Bov til Flensborg, to dage inden ligene blev opdaget. Herfra tog han videre til Tyrkiet, inden han endte i Syrien.

/ritzau/