Mand får 60 dages fængsel for ulovlig streaming

En mand fra Nordjylland har fået 60 dages betinget fængsel for at streame tv-kanaler ulovligt.

Læs mere
Fold sammen

Det koster dyrt, hvis man streamer tv og film ulovligt. Det har en mand fra Nordjylland netop mærket, da han ved retten i Aalborg har fået 60 dages betinget fængsel for ulovligt at have streamet næsten 80 tv-kanaler og lagt dem op på hjemmesiden whargarbl.dk. Det gjorde det muligt for alle at se betalingskanaler såsom TV3 og Viasat helt gratis.

Ifølge Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) er ulovlig streaming af ophavsretligt beskyttet materiale et stigende problem.

»Vi ser både mindre streamingtjenester som Whargarbl, der opstår i forskellige internet-fora, og de helt store streamingtjenester som Popcorn Time. Sagen mod Whargarbl viser, at anklagemyndigheden og domstolene betragter ulovlig streaming som alvorlig kriminalitet, der kan koste udbyderne en frihedsstraf,« siger vicestatsadvokat Per Fiig i en pressemeddelelse.

Ifølge senioranklager Dorte Frandsen, der til daglig fagansvarlig for Immaterialretsområdet og Cybercrime hos SØIK, er der en del årsager til, at folk vælger at streame ulovligt.

»Nogle personer gør det af ideologiske årsager – andre bare for at tjene penge. Men fælles for dem alle er, at det er ulovligt og en krænkelse af dem, som har rettighederne til de viste udsendelser. Det gælder også DR’s rettigheder til at udsende egne tv-udsendelser. Selv om man gratis kan se DR, kan man ikke straffrit bare tage DR’s signal og selv udgive det,« siger hun i en pressemeddelelse.

Udover dommen skal den dømte mand også betale en erstatning på 100.000 kr. til de forurettede tv-selskaber.