Mand eftersøges for skuddrab

23-årig kvinde skudt og dræbt med oversavet jagtgevær nær Horsens. Hendes tidligere samlever eftersøges.

Den 25-årige Lars Lundgaard Jensen eftersøges over hele landet. Han betegnes som farlig. Foto: Horsens Politi Fold sammen
Læs mere

En kvinde blev søndag aften kort før klokken 21 skudt og dræbt med et oversavet jagtgevær i Hedensted nær Horsens, oplyser politiet.

Politiet landet over var natten til mandag på jagt efter kvindens tidligere samlever, der kørte fra gerningsstedet i en blå Honda Accord.

Drabet fandt sted blot få dage efter, at eks-samleveren var blevet løsladt for et tidligere drabsforsøg på kvinden, den 23-årige Pernille Risum Andersen.

Han sad indtil fredag varetægtsfængslet i fire uger, og efter hans løsladelse har kvinden opholdt sig hos sin familie af frygt for, at den tidligere samlever ville opsøge hende igen.

Og søndag aften klokken 20.52 var det lige nøjagtig, hvad han gjorde.

Den eftersøgte gik til angreb på den 23-årige kvinde fra Hornsyld i hendes søsters hjem, og Pernille Risum Andersen nåede som sin sidste handling kun lige akkurat at tilkalde politiet på den nødtelefon, som politiet havde udstyret hende med efter eksvennens løsladelse.

Et minut senere, mens politets patruljevogne var på vej til gerningsstedet, ringede kvindens familie og meldte hende dræbt, oplyser chefpolitiinspektør Bent Nielsen fra Sydøstjyllands

Politi.

Bent Nielsen oplyser, at den 25-årige havde tilhold mod at opsøge kvinden, men at hverken den dræbte eller den eftersøgte var under konstant opsyn af politiet.

- Byretten havde løsladt ham, og derfor ville det have været chikane, hvis vi havde mandsopdækket ham. Ved det tidligere drabsforsøg havde han ikke brugt skydevåben, så der var ikke noget pegede i retning af, at noget akut ville ske, siger Bent Nielsen.

Politiet betragter manden som farlig, og han er formodentlig stadig i besiddelse af drabsvåbnet.

Hans Honda Accord har registreringsnummeret XP 43 329, og politiet opfordrer alle, der har oplysninger i sagen til at ringe på telefon 7628 1448.