Mand dræbt af skud i ryggen på Nørrebro - to anholdt

En mand kendt i bandesammenhæng har mistet livet efter skyderi på Nørrebro, oplyser Københavns Politi.

 
To personer, der torsdag blev anholdt i forbindelse med et skuddrab på Nørrebro i København, er sigtet for at have skudt og dræbt en yngre mand i midten af 20'erne. Klip: Ritzau/Scanpix. Redigering: Emma M. Christensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En mand i midten af 20erne kendt fra bandemiljøet er blevet dræbt af skud i ryggen på Nørrebro i København.

Det oplyser politiinspektør ved Københavns Politi Rasmus Bernt Skovsgaard.

To personer er blevet anholdt.

»Vi mener, vi kan sætte dem i forbindelse med det. Det skal efterforskningen vise. Den skuddræbte er kendt af politiet i bandesammenhæng. Jeg kan ikke rigtig komme det nærmere for nuværende,« siger politiinspektøren.

Politiinspektøren kan ikke afvise, at flere var involveret. Politiet kan heller ikke sige, om der er blevet afgivet flere skud.

Manden mistede livet på hospitalet, efter at betjente havde fundet ham liggende på Nørrebro. Politiet modtog anmeldelsen om skud kort efter 16.30.

Det er sket omkring Nørrebrogade og Sorgenfrigade. Det er uklart, hvor det præcis er sket, da politiet undersøger, om skudepisoden også skete der, hvor den dræbte blev fundet.

»Vi har nogle vidner, som vi har sikret derude. Hvorvidt de har set noget, skal afhøringer vise,« siger Rasmus Bernt Skovsgaard.

Om de anholdte også er dem, der afgav skud, forsøger man nu at finde ud af.

»Det er jo en hypotese. Vi kan i hvert fald sige så meget, at vi har fundet anledning til at anholde dem i det, vi skal undersøge nærmere,« siger Rasmus Bernt Skovsgaard.

Siden skuddrabet har Københavns Politi været talstærkt til stede på Nørrebro.

Man efterforsker fortsat, og samtidig er man til stede med nærpoliti, som skal skabe tryghed efter drabet, fortæller politiinspektøren.

Billeder fra Nørrebro viser, at politiet er til stede og har afspærret et større område.

Ekstra Bladet har talt med beboere i områder, der fortæller, at de hørte flere skud.

Avisen skriver også, at bus 5C har omlagt sin rute i begge retninger mellem Nørrebros Runddel og Nørrebro Station, mens politiets arbejde pågår.

/ritzau/