Mand dræbt af politiet ved Nørrebro Station

En person er blevet ramt af skud og dræbt ved Nørrebro Station i København. Politiet mener, at manden står bag skyderierne mod Krudttønden og på Krystalgade.

Foto: Martin Sylvest

Politiet har søndag morgen klokken 05.00 affyret skud og dræbt en mand nær S-togstationen på Nørrebro, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

»Politiet havde tidligere på dagen haft en adresse på Nørrebro under observation. På et tidspunkt ankom en person, der kunne være interessant i forhold til efterforskningen til stedet. Manden blev råbt an, han åbnede ild mod politiet og blev derefter skudt,« lyder det fra politiet i pressemeddelelsen.

Ingen politibetjente blev ramt under skyderiet, der kommer i kølvandet på skyderiet på Østerbro lørdag eftermiddag, hvor en 55-årig mand blev dræbt samt skyderiet i Krystalgade i det indre København natten til søndag, hvor en jødisk mand også mistede livet.

Ved et pressemøde kl. 8 bekræfter politiet, at dets teori er, at den dræbte mand står bag skyderierne mod Krudttønden og på Krystalgade.

Det første skyderi på Østerbro fandt sted i forbindelse med et debatmøde om ytringsfrihed og blasfemi, hvor blandt andet den svenske satiretegner Lars Vilks og Frankrigs ambassadør i Danmark, Francois Zimeray, deltog.

Ingen af disse kom dog noget til.

Ud over den 55-årige, der på tragisk vis mistede livet, blev to PET-folk og en politibetjent ramt af skud. Ingen af disse skulle ifølge politiet være i livsfare.

Ved skyderiet i Krystalgade blev to politibetjente også ramt af skud. De skulle dog heller ikke være i livsfare ifølge politiet.

Politiet oplyser, at man efterforsker begge episoder som terrorhandlinger.