Mand dømt for at knivdræbe underbo med mindst 60 stik

En somalier får 15 års fængsel og udvises for at have stukket en mand ihjel og forsøgt at dræbe sin kæreste.

Foto: Liselotte Sabroe. En somalier skal i fængsel og bliver udvist for at have stukket en mand ihjel og forsøgt at dræbe sin kæreste.
Læs mere
Fold sammen

En 27-årig somalisk mand får 15 års fængsel for drab og drabsforsøg i maj sidste år.

Det har Retten på Frederiksberg besluttet mandag.

Drabet skete 17. maj sidste år i Valby, hvor den 27-årige Muktar Omar Sheikh dræbte en 38-årig mand med mindst 60 stik i blandt andet ansigtet og brystet. Desuden fik han mindst 100 snitlæsioner, fremgår det af anklageskriftet.

Drabet foregik i den 38-åriges lejlighed, som lå i samme opgang som den 27-åriges.

Efterfølgende gik den dømte op i sin egen lejlighed, hvor han boede med sin daværende kæreste. Her forsøgte han at slå kæresten ihjel. Han væltede hende omkuld og satte sig over skrævs på hende.

Herefter snittede han hende med en kniv mindst 84 gange. Det mislykkedes dog, da kvinden kæmpede imod og fik fat i kniven for at afværge.

Ved dommen mandag lagde retten på baggrund af en erklæring fra Retslægerådet til grund, at den tiltalte mand var utilregnelig, da han begik drabet og drabsforsøget.

»Han var kortvarigt i en sindssygelignende tilstand på grund af en rus fremkaldt efter indtagelse af alkohol, cannabis og særligt kokain,« skriver retten om dommen på sin hjemmeside.

Den 27-årige, der er somalisk statsborger, blev desuden udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandigt. Han blev også dømt til at skulle betale erstatning til den afdødes bror og til sin tidligere kæreste.

Somalieren anker dommen med påstand om frifindelse, oplyser hans forsvarer, Karoline Normann. Han har i sagen nægtet sig skyldig, men erkendt de tekniske oplysninger.

Hun mener, at der er usikkerhed om anklagen om knivstikkene mod kæresten. Der var ikke tale om drabsforsøg.

»Sagen er vanskelig, da han ikke kan huske noget«, siger forsvareren.

/ritzau/