Mand døde af kødædende bakterier - nu ændrer 1813 praksis

Selvom kæresten til en knæopereret mand gentagne gange kontaktede både 112 og 1813, gik der en uge, før manden blev sendt til tjek på hospitalet. Han døde dagen efter. Region Hovedstaden erkender fejl og vil stramme op.

Arkivfoto. Efter en knæopereret mand døde af kødædende bakterier - til trods for kærestens adskillige henvendelser til både 112 og 1813 - vil Region Hovedstaden nu indskærpe over for alarmtelefon og læger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

44-årige Henrik Winther døde af kødædende bakterier en uge efter sin knæoperation på Bispebjerg Hospital. Nu erkender Region Hovedstaden, at der er begået fejl, og at praksis skal skærpes. Det skriver Politiken.

Kæresten til Henrik Winther, som døde efter knæoperationen, havde flere gange kontaktet sundhedsvæsnets telefoner - både 1813 og 112 - da Henrik Winther havde store smerter.

Der gik en uge, før hospitalet tjekkede benet, og det viste sig, at der var betændelse i hele kroppen. Men lægen, som havde bestilt blodprøven, læste først resultatet dagen efter, og på det tidspunkt var det for sent.

Fejlene burde ikke kunne ske, erkender Region Hovedstaden. Regionen strammer derfor op over for personalet.

Det betyder, at ansatte ved alarmtelefonerne fremover skal sende borgere på hospitalet, hvis der er tale om stærke, uforklarlige smerter.

»Meget stærke smerter, som ikke har nogen plausibel forklaring, skal give anledning til vurdering på hospital,« står der i en redegørelse Region Hovedstaden har lavet til Politiken.

Desuden indskærpes det over for lægerne, at de efter at have bestilt prøver i akutsager skal sikre, at prøvesvarene bliver læst.

Koncerndirektør i Region Hovedstaden Svend Hartling siger til Politiken, at opstramningerne på baggrund af sagen skal hjælpe de ansatte »i en travl hverdag til at få rutinerne ind under huden.«