Mand bag grønt selskab anklages for fup for 420 millioner

Retten i Viborg skal afgøre, om stifteren af Genan skal i fængsel for bedrageri og mandatsvig.

Bent A. Nielsen har mange gange fortalt stolt om den grønne virksomhed Genan, der genanvender dæk. I 2010 var Lars Løkke Rasmussen forbi virksomheden, der ligger i Viborg. Scanpix/Preben Madsen/arkiv Fold sammen
Læs mere

København. Stifteren af et jysk selskab, der har gjort sig i genbrug af bildæk, er blevet tiltalt for bedrageri for 420 millioner kroner og for mandatsvig for 73 millioner kroner. Det skriver Finans fredag morgen.

Bagmandspolitiet har indleveret et anklageskrift i sagen mod Bent A. Nielsen, der stiftede Genan i Viborg, til den lokale byret.

Desuden er revisor Bjarne Nielsen, der måtte forlade Deloitte, blevet tiltalt for medvirken til bedrageri for samme store beløb. Ingen af de to mænd ønsker ifølge Finans at udtale sig.

Sagen handler om forsøget på at skjule enorme økonomiske problemer. Regnskaberne var sminkede, skriver Finans. Og pensionsselskabet PKA, der havde tilført Genan en milliard kroner, talte om at være blevet ført bag lyset.

PKA tabte mere end en milliard kroner på engagementet med virksomheden, ligesom banker måtte notere tab i samme størrelsesorden.

Ifølge Finans har Deloitte som følge af affæren betalt en halv milliard kroner i erstatning.