Malmøs borgmester går i rette med Pape: »Vores bandeproblemer kommer fra Danmark«

Malmøs borgmester kritiserer justitsminister Søren Pape Poulsen for at kæde kriminalitet i Malmø sammen med Sveriges udlændingepolitik.

Nogen har glemt at sætte ind i Malmø, mener Justitsminister, Søren Pape Poulsen. Han siger på et samråd, at han ikke ser tegn på, at den kriminalitet, de oplever i Malmø, kan rykke til København. Han understreger, at politiet herhjemme samararbejder tæt med de svenske myndigheder på området. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: STIG-AKE JONSSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg fik kaffen galt i halsen.«

Sådan beskriver Malmøs borgmester, Katrin Stjernfeldt Jammeh, situationen, da hun erfarede, at den danske justitsminister, Søren Pape Poulsen (K), ved et samråd i Folketingets Retsudvalg kædede den svenske udlændingepolitik sammen med Malmøs bandekriminalitet.

»Det er min fornemmelse, at der er stor forskel på Danmark og Sverige, hvad angår ghettoer. Vi skal sætte ind, ellers går det galt - det, vi ser i Malmø, er et eksempel på, at der er nogle, der har glemt at sætte ind,« sagde Justitsministeren under samrådet.

Og det har altså fået Malmøs borgmester til tasterne på Facebook, for hun mener, at det i vid udstrækning er Danmark, der er skyld i mange af de bandeproblemer, som Malmø har:

»Vi ved, at smuglingen af våben, narkotika, illegal spiritus og anden kriminalitet er massiv via Danmark til Skåne og videre til resten af Sverige. Vi ved, at flere organiserede bander og »rocker- og bandekriminaliteten« er kommet til Sverige via Danmark,« skriver Katrin Stjernfeldt Jammeh på Facebook.

Rigspolitiet vurderer ifølge justitsministeren, at der er potentiale til, at bandekriminaliteten kan rykke de 30 kilometer over Sundet til Danmark. Rigspolitiet understreger dog, at det er noget, man endnu ikke har set. Derfor mener Katrin Stjernfeldt Jammeh, at det er at gøre en fjer til fem høns, at retsudvalget diskuterer risikoen:

»Den danske regering skal redegøre for Folketinget omkring, hvordan de vil forhindre svensk kriminalitet i at »flyde« til Danmark. Det til trods for, at dansk politi ikke ser nogen fare for lige præcis dette,« skriver Katrin Stjernfeldt Jammeh:

»Løsningen er mere samarbejde, udveksling af erfaringer mellem regeringerne og mellem myndighederne.«

Berlingske har været med på patrulje i Malmø, det kan du læse her.