Malmø-patient frygtes at være ramt af ebola

Skånes Universitetssygehus undersøger ebola-mistanke hos indlagt patient.

Sygehuset i Malmø undersøger nu, om en indlagt patient lider af ebola. Billedet er et modelfoto fra ebola-beredskabet på Hvidovre Hospital. Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

En patient, som i går blev indlagt på universitetssygehuset i Malmø, frygtes at være ramt af ebola, der er en alvorlig, livstruende virus-infektion, oplyser svenske Aftonbladet.

Det er patientens symptomer og rejsemønster, som har fået lægerne til at gå i gang med at undersøge en mistanke om, at der kan være tale om Ebola, oplyser Maria Josephson, virksomhedschef på infektionskliniken på Skåne universitetssjukhus, til avisen.

»Der findes bekræftede tilfælde af ebola i det område, som den pågældende har færdedes i,« siger hun, uden at gå nærmere ind i, hvor det er.

I løbet af dagen i dag ventes der at komme svar på prøver, som definitivt kan af- eller bekræfte, at det handler om ebola.

»Det er ikke sandsynligt, men det kan ikke udelukkes, før vi har prøvesvaret,« siger hun.

Sygehuset i Malmø har tidligere haft mistanke om ebola blandt nogle af dets patienter, men endnu har der ikke været nogle bekræftede tilfælde.

Også i Danmark har der været tidligere været mistanke om ebola blandt patienter på sygehuse, uden at det endte med at være så slemt.