Mads slog alarm: »Den tredje vandscooter slog et smut på vandet og fløj gennem luften«

Foto: Uffe Weng. Betjente arbejder ved Langebro i København, lørdag den 6. maj 2017. En større ulykke har fundet sted lørdag aften i Københavns Havn. En kvinde meldes omkommet, mens mindst seks personer er kommet til skade ved ulykken, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse. Ulykken skete kort før klokken 19.43 ved Langebro i København, hvor en eller flere jetski påsejlede en båd. Kort inden ulykken havde flere vidner alarmeret politiet om, at der sejlede jetski rundt i havnen. Politiet var derfor sejlet ud til området og så, at en båd blev påsejlet.. (Foto: Uffe Weng/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

Lørdag aften ramte en vandscooter en båd med flere piger ombord tæt på Langebro i København. To amerikanske kvinder omkom i ulykken, som vidner nu kaster nyt lys over.

»Der var to både fulde af unge piger, måske syv til otte i hver. Så skulle fyrene på vandscooterne spille smart overfor pigerne, så ude ved Den Sorte Diamond vendte alle fire vandscooter rundt og gav den fuld gas,« siger Mads Pedersen til Ekstra Bladet.

Det var ham, der ringede 112 efter at have oplevet ulykken på tætteste hold.

Han så, hvordan vandscooterne vendte rundt for at sejle med fuld fart forbi pigerne. De to første vandscootere drønede forbi bådene med pigerne, men derefter gik det galt.

»Den tredje vandscooter slog ligesom et smut på vandet og fløj gennem luften og ramte den ene båd. Der lød et højt brag. Båden og vandscooteren drejede rundt, og der blev råbt og skreget nede fra båden,« siger Mads Pedersen

Han har ofte oplevet mennesker på vandscooter, der sejler med hovedet under armen ved Islands Brygge.

I en pressemeddelelse om ulykken skriver Københavns Politi:

’Vanvidskørsel og vanvidssejlads har det til fælles, at hensynsløse gerningsmænd uden tanke og respekt for andre, gør som de vil. Det gik i går ud over glade besøgende i Københavns Havn og kostede to uskyldige livet’.

Endvidere skriver politiet, at de har fokus på dem, der ikke tager hensyn til andre, men at de desværre ikke kan være alle steder på en gang.