Måling: Rygepauser skal trækkes fra arbejdstiden

52 procent svarer i en ny måling, at rygepauser ikke bør tælle med i arbejdstiden. Det er vigtigt med klare aftaler mellem medarbejdere og ledelse, lyder det fra LO.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rygepauser skal ikke tælles med i arbejdstiden, svarer et flertal i en ny rundspørge lavet af Norstat for Dansk Erhverv. Det skriver Avisen.dk.

Rundspørgen bygger på svar fra 1.164 repræsentativt udvalgte danskere. Og af dem svarer 52 procent, at rygepauser ikke bør tælle med i arbejdstiden.

Omkring halvdelen svarer i rundspørgen, at rygerne holder flere pauser end ikke-rygerne, og mange af dem mener altså ikke, at deres kolleger skal bruge tid på at ryge i stedet for på arbejdsopgaver.

Chef for HR & Arbejdsmiljø i Dansk Erhverv Rikke B. Ørum siger til Avisen.dk:

»Der er ingen tvivl om, at opmærksomheden omkring den tid, som rygerne faktisk bruger på smøgerne, er øget igennem de senere år, og det har påvirket tolerancen over for rygernes ekstra pauser«.

Næstformand i fagforeningernes hovedorganisation LO Lizette Risgaard er enig i, at der bliver holdt mere øje med rygerne. Hun mener, at medarbejderne er blevet mere opmærksomme på, hvad tiden går med, i takt med at deres arbejdspres er taget til.

Derfor anbefaler hun, at ledelse og medarbejdere aftaler, om man for eksempel flekser ud, når man holder rygepause, så der ikke opstår konflikter på arbejdspladsen.