Må man godt melde sig syg på grund af kærestesorger?

Næsten hver tiende mellem 18 og 29 år har haft så slemme kærestesorger, at de har meldt sig syg fra arbejde.

Kærestesorger er ikke en undskyldning for at melde sig syg, mener Dansk Arbejdsgiverforening. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kærestesorger kan være skrækkelige, og næsten hver tiende af de 18-29-årige har endda fundet det så slemt, at de har meldt sig syge på grund af kærestesorger. Det viser en You-Gov-undersøgelse lavet for metroxpress. En af dem er Simone, der som 25-årig lagde sig syg i et par dage på grund af problemer med kæresten.

»Jeg havde grædt så meget om natten, at jeg var hævet i ansigtet. Mit hjerte var knust. Sådan, som jeg så ud og havde det, ville jeg ikke kunne præstere noget,« siger 30-årige Simone, som ønsker at være anonym.

For at undgå en decideret løgn meldte hun sig syg med forklaringen, at der var sket noget med hendes ansigt, så det var hævet og mærkeligt.

Det er den eneste gang, Simone har meldt sig syg på grund af kærestesorger, men hun kan på ingen måde udelukke, at hun ville melde sig syg igen på samme grundlag. Et grundlag, som ikke er helt stærkt nok at melde sig syg på:

»Mit helt klare udgangspunkt er nej. Man er ikke indisponibel på grund af kærestesorger,« siger Flemming Dreesen, der er ansættelsesretschef i Dansk Arbejdsgiverforening.

Og han bliver bakket op fra medicinsk hold:

»Generelt skal du ikke melde dig syg, fordi du har kærestesorger. Gennem opvæksten skulle du gerne have fået en robusthed, der forbereder dig på sorg, ulykker og modgang. Det nytter ikke noget, man knækker over og ikke kan arbejde,« siger Bente Klarlund Pedersen, der er klinisk professor og overlæge på Rigshospitalet.

BNB

»Mit hjerte var knust. Sådan, som jeg så ud og havde det, ville jeg ikke kunne præstere noget.«

Posted by Berlingske on 26. august 2015