Lynnedslag sætter flere tog ud af drift

Flere tog i Sønderjylland er blevet aflyst på grund af lynnedslag. Arriva har stadig ikke overblik over, hvornår togdriften er normal.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det voldsomme skybrud, der netop nu bevæger sig over Danmark, har i den grad gjort det besværligt at komme rundt med offentlig transport i Sønderjylland.

Det er ikke mængden af vand, der volder problemer, men derimod de mange lynnedslag, der har sat Banedanmarks lyssignaler og sporskifte ud af drift.

Det betyder, at der ingen tog kører på strækningen mellem Tønder og Ribe og driften nord for Ribe er meget ujævn.

- Vi kører med store forsinkelser nord for Ribe. Faktisk er der problemer langs kysten helt op til Struer, fortæller kommunikationschef i Arriva, Martin Wex.

- Da togpersonalet mødte ind i morges, kunne vi ikke få togene ud fra Esbjerg Banegård indtil kl. 5.45, men ret kort tid efter slog lynet ned igen og satte togene ud af drift igen. Det er Banedanmarks skinner, og jeg ved at alle mand arbejder på at få togene i gang igen, men vi har faktisk ikke overblik, hvornår det sker lige nu, fortæller han.

Brand i Sønderjylland

Lynnedslagene har også forårsaget en enkelt brand i Aabenraa Kommune, hvor en brand opstod i et elskab på en privat bolig. Både Sønderjyllands Politi og brandvæsen rykkede ud til branden, og den er slukket nu.

- Familien har muligvis ingen el på nuværende tidspunkt, men boligen er fint beboelig og ingen er kommet tilskade, fortæller vagtchef ved Sønderjyllands Politi, Ole Aamann.

Tip os: Send dit billede af uvejret til internet@berlingske.dk.