Lykkelige og beærede

De erklærede sig behørigt lykkelige og beærede. Den tidligere journalist på Berlingske Tidende Olav Hergel og fotograf Miriam Dalsgaard, begge Politiken, modtog i går eftermiddag Cavlingprisen for deres billeder og artikler om børns forhold på asylcentret Kongelunden på Amager.

Olau Hergel og Miriam Dalsgaard med statuetten for Cavlingprisen i forgrunden. Foto: Brian Berg Fold sammen
Læs mere

I overværelse af statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), der også er pressens minister, takkede prisvinderne. Olav Hergel understregede dog, at ikke en eneste af børnene på Kongelunden havde fået det bedre på grund af artiklerne. Det ville heller ikke ske med tildelingen af Cavlingprisen, tilføjede han. Der er tale om børn af afviste asylsøgere, som enten ikke kan eller nægter at rejse tilbage til deres oprindelseslande, hvorfor forældre og børn lever i centrene under trange kår i årevis og ofte får psykiske problemer.

Tildelingen af prisen til Hergel og Dalsgaard er kontroversiel i journalistkredse. Modstandere mener, artiklerne ikke lever op til kravene om alsidighed og upartiskhed. En debat, der ventes at fortsætte. Der blev dog ikke taget hul på den under overrækkelsen i Journalisternes Hus i går. Her var det skåltalerne, det gjaldt. Ledere fra Politiken stod i kø for at tale. Cavlings egen avis har ikke modtaget prisen siden 1982.