Lydeksperter dumper DR-koncertsal

Trods budgetoverskridelser og løfte om verdensklasse lyd, fungerer akustikken i DR's koncerthus ikke. Ifølge lydeksperter er rummets grundklang flad.

Foto: Heine A. Pedersen

Musikken lyder ikke godt nok, orgelet fungerer slet ikke, og rummet stiller større krav til musikerne, end de kan honorere.

DR's skandaleombruste nye koncerthus, der endte med at koste tre gange mere end budgettet, leverer ikke den lovede verdensklasselyd. Det siger flere lydeksperter til Politiken..

- Det skulle være en perle af en perle. Derfor accepterede man også de store budgetoverskridelser. Vi blev lovet Europas bedste, og så er jeg rigtig skuffet. Det koncerthus kan måske blive acceptabelt, men det kommer aldrig op i den verdensklasse, man havde lovet, siger en af landets mest erfarne lydeksperter, tonemester Jan Juhler til avisen.

Han har overværet en række koncerter i den store koncertsal og har anmeldt lyden for bladet Klassisk. Han savner i lighed med flere af de klassiske musikanmeldere efterklang i rummet. Den er gal med rummets grundklang. Den er ikke pæn, men flad. Og han tvivler på, at det nogensinde kan blive rigtig godt.

- Jeg tror, der skal ske meget store ændringer derude for at få det forbedret. Og er der penge til det, spørger han.

/ritzau/