Lundbeck-formand træder tilbage

Formanden for medicinalselskabet H. Lundbeck, Flemming Lindeløv, træder øjeblikkeligt tilbage efter en strid i medierne om direktørens ansættelse.

Formanden for medicinalselskabet H. Lundbeck, Flemming Lindeløv, træder øjeblikkeligt tilbage. Det har han fredag meddelt sin bestyrelse i selskabet. Det sker ifølge Lundbeck for at skabe ro om selskabet.

De senere dage har Flemming Lindeløv i medierne været i åben debat med Lundbeck-direktør Claus Bræstrup om, hvornår sidstnævnte skulle forlade sin post. Den offentlige debat har vakt opsigt blandt eksperter i ledelse.

Lundbeck-bestyrelsen har på et ekstraordinært bestyrelsesmøde valgt at konstituere sig med Per Wold-Olsen som ny formand for bestyrelsen. Per Wold-Olsen indtræder derfor allerede nu som ny formand og ikke i forbindelse med generalforsamlingen i 2008 som tidligere meddelt.

- Bestyrelsen og Lundbecks ledelse vil herefter nu fokusere deres arbejde på Lundbecks forretning og de strategiske udfordringer, som selskabet står over for, skriver Lundbeck.