Lummer weekend i vente: Så varmt bliver det

Den varme luft har slået lejr over Danmark, som kan se frem til varme dage og lune nætter.

Der var torsdag premiere på årets Grøn Koncert i Kolding. Her ses publikum nyde det gode vejr under koncerten med "De Eneste To", Simon Kvamm og Peter Sommer. Det flotte sommervejr varer ved weekenden over. Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Frem til midten af denne uge har sommervejret ikke levet op til forventningerne for en juli måned, men nu er det tid for revanche.

Onsdagen og torsdagens fine sommervejr fortsætter de kommende dage, lyder det fra Lars Henriksen, vagthavende meteorolog ved DMI.

Nogle steder kan det blive op til 28 grader varmt, og der er lune aftener og nætter i vente.

- Det bliver en rigtig varm weekend, men som i de foregående dage med lokale variationer. Og igen vil den østlige del af landet få mere sol end Jylland og Fyn. Gennemgående vil temperaturerne ligge mellem 20 og 25 grader, men lokalt måske helt op til 28 grader, siger han.

- Da det også er lidt fugtigt, kan det godt komme til at føles en smule trykkende eller lummervarmt. Også fordi der kun kommer en svag til jævn vind, tilføjer han.

Det er varm luft fra Syd- og Mellemeuropa, der strømmer op over landet. Og da et højtryk er ved sig bide sig fast over Skandinavien, bliver den varme luft liggende.

Weekendens mange udendørsarrangementer, som for eksempel Grøn Koncert samt festivalerne på Samsø og Langeland, har ifølge DMI derfor "udsigt til noget nær perfekt festivalvejr".

- Vi får også nogle varme aftener med op til 23 grader samt lune nætter med mellem 13 og 18 grader, siger Lars Henriksen.

Enkelte regnbyger, måske med torden, kan dukke op, fordi den varme luft ikke er helt stabil.

- Fredag eftermiddag kan det især være Jylland, der får nogle byger. Og måske kan noget havgus ude ved vestkysten drille, hvis man er på ferie på de kanter. Der ligger fredag lav tåge ude i Nordsøen, siger Lars Henriksen.

Lørdag bliver det op til 27 grader. Ved kysterne noget køligere og igen er solchancerne størst østpå, mens risikoen for enkelte regnskyl er størst mod vest.

Søndag bliver tør og med sol til de fleste.

/ritzau/