Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Fødevarekontrollen udskriver store mængder bøder til restauratører og supermarkeder, som sælger lummert og klamt kød, fisk og kylling i sommervarmen. Det skriver metroxpress.
I et supermarked var en fiskefars for eksempel 10 grader varm, mens rogn var 12 grader og laks 15 grader.
Og i en forhandler, der sælger fødevarer til restauranter, havde kølefaciliteterne givet op over for de høje sommertemperaturer. Her greb myndighederne også ind med bøde og forbud mod at sælge 80 kilo oksekød, der var for varmt.
»Igen i år kommer sommervarmen desværre som en overraskelse for mange virksomheder, som ofte ikke har kapaciteten til at holde maden kold,« siger fødevarechef Bjørn Wirlander fra Fødevarekontrollen til metroxpress.
I de seneste fem uger har Fødevarekontrollen ifølge avisen udskrevet 26 bøder på op til 30.000 kroner stykket og uddelt 30 helt sure smileyer på grund af for høje temperaturer.
»Under vores stikprøver stopper vi salget af en del mad, der er blevet opbevaret ved for høje temperaturer, men jeg vil ikke gisne om, hvor meget der når at blive solgt,« siger Bjørn Wirlander.
Og det kan gå galt, siger han:
»Hvis der er sygdomsfremkaldende bakterier – eksempelvis salmonella og campylobacter i kød og kylling – så vokser de frem, så der er forhøjet risiko for sygdom, hvis ikke man gennemsteger maden«.
BNB