Lufthavn afviser historie om hemmelig kilde

Både Københavns Lufthavn og flyvelederne afviser at have haft adgang til passagerlister og dermed at have givet oplysninger om kendtes flyrejser videre til Se og Hør.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke røget oplysninger om kendtes flyrejser videre fra Københavns Lufthavn eller fra kontroltårnet til Se og Hør.

Sådan lyder det fra Københavns Lufthavn samt Naviair, der driver kontroltårnet i lufthavnen. Ingen af parterne har nemlig adgang til passagerlister, lyder det.

»Vi har ikke adgang til den slags passagerlister eller noget med navn på,« siger Helle Kogsbøll, pressevagt hos Naviair.

Hun afviser derfor også at forholde sig til de rygter, som TV 2 Nyhederne søndag aften bragte for dagen.

Ifølge TV 2 Nyhederne har Se og Hør i årevis angiveligt betalt hemmelige kilder i både flyselskabet SAS og Københavns Lufthavn for at få oplysninger om, hvornår kendte og kongelige skulle ud at rejse.

Historien baseres på to anonyme, tidligere Se og Hør-ansatte. Lufthavnskilderne er angiveligt en flyveleder i kontroltårnet og en »central kilde i SAS« - begge havde adgang til flyenes passagerlister.

Ifølge Københavns Lufthavn er det flyselskaberne, der håndterer oplysningerne om passagerer. Lufthavnen får mere basale informationer om for eksempel, hvor mange der er på hvert fly.

Den seneste uge har den ene afsløring afløst den anden i Se og Hør-skandalen - eller Nets-skandalen om man vil - hvor en kilde i en årrække angiveligt solgte personfølsomme oplysninger om kendte, kongelige, trafikofre og andre borgere til Se og Hør.

Flere nuværende og tidligere medarbejdere på Se og Hør har bekræftet, at det ulovlige salg af kreditkortoplysninger stod på, mens Henrik Qvortrup og senere Kim Henningsen var chefredaktører.

Sagen har fået Henrik Qvortrup til at forlade sit job som politisk kommentator på TV 2, ligesom Se og Hørs tidligere nyhedschef Lise Bondesen har forladt sit nuværende job på Ekstra Bladet.

Aller-koncernen har hyret advokat Henrik Stagetorn og revisor Mikkel Styhr fra PwC til at lede og gennemføre en undersøgelse, der skal afdække, hvorvidt der er hold i de alvorlige anklager.