LTF'er fængslet for at opholde sig på Blågårds Plads

En 19-årig mand er fængslet for at trodse et opholdsforbud på Nørrebro. Han nægter sig skyldig.

En 19-årig mand, der ifølge poliitet er medlem af banden Loyal To Familia (LTF), blev fredag varetægtsfængslet i København, fordi han angiveligt har trodset et forbud mod at opholde sig på Blågårds Plads på Nørrebro. (Arkivfoto). Scanpix/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

En 19-årig mand, der ifølge politiet er medlem af banden Loyal To Familia (LTF), er fredag i et grundlovsforhør i Dommervagten i København blevet varetægtsfængslet i 12 dage.

Han er sigtet for at overtræde et forbud mod at opholde sig på og omkring Blågårds Plads på Nørrebro, som han fik i november sidste år. I forvejen er han tiltalt for at have brudt forbuddet i januar.

Manden nægter sig skyldig. I grundlovsforhøret forklarede han, at han havde været medlem af LTF i en kort periode frem til december sidste år, men at han ikke længere er medlem.

Torsdag aften blev han anholdt på en elcykel ved Forum på Frederiksberg. Det ligger tæt på Blågårds Plads, men han afviste, at han havde været på pladsen forud for anholdelsen.

Anklageren fortalte, at en politipatrulje havde set den 19-årige på en elcykel på Blågårds Plads, og at det var lykkedes at bringe den til standsning ved Forum.

Søren Lauritsen, der er central efterforskningsleder ved Københavns Politi, fortalte torsdag aften, at omkring en håndfuld LTF-medlemmer har forbud mod at opholde sig på Blågårds Plads på det indre Nørrebro.

Han forklarede, at for at være omfattet af opholdsforbuddet skal en person have gjort sig skyldig i at videreføre foreningen, som politiet har udstedt et midlertidigt forbud imod.

»Straffen for at overtræde forbuddet er typisk 40 dages ubetinget fængsel,« sagde efterforskningslederen.

I 2017 bad daværende justitsminister Søren Pape Poulsen Rigsadvokaten om at undersøge muligheden for at opløse LTF ved dom efter en række skyderier i København, hvor også tilfældige personer blev ramt.

Rigsadvokat Jan Reckendorff vurderede, at der var grundlag for en opløsningssag, og i kølvandet på det udstedte politiet et midlertidigt forbud mod foreningen.

Forbuddet betyder, at det er forbudt at videreføre LTF, som det hedder. Det gælder for eksempel brug af rygmærker og andre LTF-kendetegn i det offentlige rum.

Opløsningssagen behandles i øjeblikket ved Københavns Byret, der ventes at komme med en afgørelse om en måneds tid.

/ritzau/