LTF-leder skal blive i fængsel for trusler mod politibetjent

Lederen af banden Loyal to Familia, der ifølge politiet spiller en central rolle i den verserende bandekrig, blev for 17 dage siden varetægtsfængslet for trusler mod en politibetjent. Tirsdag blev varetægtsfængslingen af Shuaib Khan forlænget endnu 14 dage.

Arkivfoto: I forbindelse med grundlovsforhøret af Shuaib Khan i Københavns Byret 12. august var politiet massivt til stede. Det samme var en gruppe LTFere, der var mødt op for at vise deres støtte til LTF-lederen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Lederen af banden Loyal to Familia (LTF), Shuaib Khan, skal blive bag tremmer.

Det blev fastslået ved et retsmøde i Byretten i København tirsdag eftermiddag.

30-årige Shuaib Khan skal dermed forblive i politiets varetægt i 14 dage mere frem til 12. september.

»Mistankegrundlaget er uændret. Der er ikke kommet noget frem ved vidneforklaringer som på afgørende vis ændrer mistankegrundlag mod dig. Der er fortsat begrundet mistanke om, at du er skyldig i den tiltale, der er rettet mod dig,« sagde dommeren henvendt til Shuaib Khan, der fortsat nægter sig skyldig.

Retsmødet foregik via et videolink, så Shuaib Khan og hans forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen var ikke fysisk til stede i retten. Heller ingen LTFere var denne eftermiddag dukket op for at støtte LTF-lederen. Til gengæld var politiet massivt til stede, og patruljerede på begge sider af retsbygningen iført skudsikre veste.

»Vi kan også huske dig«

Shuaib Khan blev varetægtsfængslet 11. august, da politiet slog til og sigtede ham for trusler mod en politimand.

»Det kan godt være, du kan huske vores ansigter, men vi kan også huske dig,« skulle Shuaib Khan have sagt under en visitation af flere LTF-medlemmer på Blågårds Plads 12 dage forinden.

Det gav ved et efterfølgende grundlovsforhør - hvor flere LTFere var mødt op for at støtte deres leder - i første omgang 17 dages varetægtsfængsling.

Senere rejste anklagemyndigheden tiltale mod den 30-årige dansk-pakistaner og rejste i samme forbindelse påstand om, at Khan skal udvises fra Danmark, såfremt han dømmes i sagen.

En strategi, der også er blevet forsøgt i de seneste tre retssager mod Khan, men som hver gang er blevet afvist med henvisning til, at Khan ikke har nok tilknytning til Pakistan.

30-årige Shuaib Khan har pakistanske rødder, men er født og opvokset på Nørrebro i København. Han er ikke dansk statsborger, men har ifølge en tidligere voldsdom »pakistansk nationalitet«.

Det har Khans advokat gennem flere sager, Michael Juul Eriksen, dog bestridt over for Berlingske med den begrundelse, at den pakistanske ambassade angiveligt flere gange har nægtet Shuaib Khan et pakistansk pas. LTF-lederen er ifølge advokaten derfor snarere statsløs.

145 dage i frihed

Anholdelsen af Shuaib Khan flugter med politiets strategi om at presse bandemedlemmerne og bure dem inde for alt, politiet kan finde på dem.

Siden Shuaib Khan senest blev løsladt efter en dom for grov vold 21. marts i år, har politiet således holdt nøje øje med bandelederen.

Allerede inden hans løsladelse blev der spekuleret i, om han havde nye planer for LTF, og det viste sig hurtigt at være tilfældet.

I løbet af de 145 dage, der nåede at gå, inden han igen blev fængslet, er LTF vokset voldsomt og bandekrigen i København eskaleret. De seneste to en halv måned har der været 30 banderelaterede skyderier i København, og flere tilfældige er blevet ramt.

Shuaib Khan ville ved grundlovsforhøret 12. august ikke forholde sig til, hvorvidt han er leder af LTF. Et spørgsmål, han også tidligere har nægtet at besvare under andre retssager.

I et interview med Berlingske tidligere på sommeren bekræftede han dog, at han er præsident for gruppen.