LTF-leder klager over politiet: Bliver fulgt »konstant på meget, meget tæt hold«

LTFs selverklærede leder, Shuaib Khan, har – ifølge eget udsagn – været mandsopdækket af politiet, siden han blev løsladt i oktober.

Arkivfoto: Københavns Politi bekræfter over for Berlingske, at man via advokat Michael Juul Eriksen har modtaget en klage fra Shuaib Khan, men fordi der er tale om en klage, kan man ikke kommentere sagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix Danmark STF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lederen af banden Loyal to Familia (LTF), der ifølge politiet spiller en nøglerolle i den verserende bandekrig i København, har nu klaget over politiet.

Det fortæller Shuaib Khans advokat, Michael Juul Eriksen, til Ekstra Bladet.

»Det, som han fortæller mig, er, at han bliver fulgt konstant på meget, meget tæt hold. De (politiet, red.) går lige ved siden af ham, uanset hvor han færdes. Hvis han går ind i en butik, følger de efter eller venter ude foran. Hvis han forsvinder fra dem, spørger de folk, hvor han er, som om han var efterlyst,« siger Michael Juul Eriksen til avisen og understreger, at Shuaib Khan ikke er sigtet for noget.

Mandsopdækningen har ifølge Shuaib Khan været så massiv, at det tangerer systematisk chikane, og han har ifølge Michael Juul Eriksen berettet om adskillige episoder – eksempelvis at politiet har fulgt med ind i opgangen, når han har været på familiebesøg.

Adspurgt om, hvorvidt hans klient ikke bare jamrer over noget, han selv er ude om, svarer Michael Juul Eriksen, at Khan godt ved, at sagen ikke »appellerer til den brede befolkning, at man skal have ondt af ham«, men at hans klient og han håber, at der er respekt om, at alle skal behandles lige i et retssystem som det danske – herunder også bandeledere.

Københavns Politi bekræfter over for Berlingske, at man via Michael Juul Eriksen har modtaget en klage fra Shuaib Khan, men fordi der er tale om en klage, kan man ikke kommentere sagen yderligere.

 

Shuaib Khan blev løsladt 27. oktober efter en kortere dom for trusler mod en betjent i forbindelse med en visitation på Blågårds Plads på Indre Nørrebro i København natten mellem 31. juli og 1. august.

I forbindelse med sagen krævede anklagemyndigheden, at Khan blev udvist fra Danmark, men på grund af hans manglende tilknytning til forældrenes hjemland fik anklageren ikke medhold.

Sagen fik stor politisk bevågenhed, fordi Khan er selverklæret leder af banden Loyal to Familia (LTF), som den 31-årige dansk-pakistaner fortalte i et interview med Berlingske i sommer.

LTF spiller ifølge politiet en nøglerolle i flere af de verserende bandekrige rundt i Danmark – blandt andet bandekrigen i København, som foreløbig har kostet tre liv.