LTF-leder dømt for trusler – men undgår udvisning

Lederen af banden Loyal to Familia (LTF), der ifølge politiet spiller en nøglerolle i den verserende bandekrig i København, har nu fået sin dom i en sag om trusler mod en politibetjent.

Op mod 40-50 medlemmer af LTF mødte op ved Københavns Byret, da sagen mod bandelederen Shuaib Khan blev indledt 27. september. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Leder af banden Loyal to Familia (LTF), Shuaib Khan, er kendt skyldig i trusler mod en politibetjent.

Dommeren fandt det beviseligt, at Khan har sagt »pas på din ryg« og »pas på dig selv«  i en truende tone.

Khan får en straf på tre måneders fængsel og bliver betinget udvist i to år.

Den 30-årige dansk-pakistaner forholdt sig rolig og afventende, da dommen blev læst op.

Det er fjerde gang, anklagemyndigheden forsøger at få Shuaib Khan udvist, men uden held. I forbindelse med den seneste sag mod dansk-pakistaneren i 2015, gjorde man også forsøget, og også i det tilfælde fik Khan en betinget udvisning.

Dommer Kari Sørensen lagde i sin argumentation for den betingede udvisning vægt på, at det vil være i strid med Danmarks internationale forpligtigelser at udvise Khan, fordi han har en meget begrænset tilknytning til Pakistan.

Shuaib Khan, der er leder af banden Loyal to Familia (LTF), er tiltalt for at have truet en betjent i forbindelse med en visitation på Blågårds Plads på Nørrebro i København natten mellem 31. juli og 1. august.

Ifølge anklageskriftet skulle Khan have sagt »pas på din ryg«, »Det kan godt være, at du kan huske vores ansigter, men vi kan også huske dit« og »Men dig, du har attitude – men det har vi også«.

Formuleringer som ifølge anklagemyndigheden burde takseres som trusler.

 

Efter en kort snak med sin forsvarer Michael Juul Eriksen valgte Shuaib Khan at udbede sig betænkningstid i forhold til, hvorvidt han vil anke rettens afgørelse. Til Ritzau siger Michael Juul Eriksen, at han er meget tilfreds med afgørelsen:

»Det vigtigste i den her sag var spørgsmålet om udvisning, og jeg og min klient er meget lettede over, at retten nåede frem til det rigtige resultat, for han har jo ingen reel tilknytning til Pakistan.«