Loyale bankkunder snyder sig selv for penge

Hvis bankkunder skifter bank, kan der være mange penge at spare, viser en ny undersøgelse. Mange kunder betaler for meget for deres lån.

Foto: Simon Skipper

I Danske Bank, Nordea og Jyske Bank er der kunder, som betaler op mod 40 procent for meget for deres lån. Det skriver Jyllands-Posten.

De dyre lån afsløres i en ny undersøgelse fra prissammenligningshjemmesiden Mybanker.dk, som har sammenlignet mere end 3.000 bankkunders nuværende renter med de renter, som konkurrerende banker er villige til at låne dem penge til.

»Loyale kunder har et kæmpe potentiale for at spare penge ved at skifte bank eller forhandle med deres nuværende bankforbindelse. Vi oplever, at langt de fleste kunder kan blive bedre stillet,« siger Rune Mikkelsen, analytiker i Mybanker.dk, til Jyllands-Posten.

Danske Banks kunder har mest at hente ved at skifte bank. Ifølge undersøgelsen betaler de i gennemsnit 6,9 procent i rente på deres boliglån og 6,2 procent på deres andelsboliglån, hvorimod de kan få en rente på henholdsvis 4,6 og 3,7, hvis de sender deres lån i udbud på Mybankers hjemmeside.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Også kunder i Nordea og Jyske Bank kan spare betydeligt ved at skifte bank.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen mener ikke, forbrugerne er aktive nok, og den vil have danskerne op af sofaen.

Kim Valentin, der er privatøkonomisk rådgiver og indehaver af Finanshuset i Fredensborg, opfordrer kunderne til at udfordre deres nuværende bank.

I Danske Bank kalder man undersøgelsen for »interessant«.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!