Lottofeberen raser: 92 mio. i præmie

Mere end dobbelt så mange danskere spiller lotto, når gevinsten er gigantisk. Næste onsdag er gevinsten danmarkshistoriens største på 92 millioner kroner.

Arkivfoto: SuperPuljen blev heller ikke udløst onsdag aften, så i næste uge er hele 92 mio. kr. at spille om. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Brasen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne styrter til spillemaskinerne, når Lotto-gevinsten rammer svimlende millionbeløb som i aftes. Omkring en million lykkejægere spillede med i går, hvor man kunne vinde 86 millioner kroner, og det bliver vildere på næste onsdag.

Supertallet, som udløser den enorme pengepræmie blev nemlig ikke udtrukket i går, og er derfor i spil igen på næste onsdag. Her bliver præmien ifølge Danske Spil 92 millioner kroner.

På en normal onsdag er det kun 400.000 danskere, der spiller lotto, men udsigterne til at blive mangemillionær trækker også folk til, der normalt ikke spiller.

- Når puljen er så høj, som den er nu, er der nogle danske, der bliver tricket af det. Det er dem, der normalt ikke spiller som lørdagsspillerne, som vi kan lokke med om onsdagen, siger Karen Minke, kommunikationsmedarbejder i Danske Spil.

Spillerantallet stiger i takt med puljen

Det siger næsten sig selv. Jo højere præmien er, des flere spiller med. Og hver gang puljen ændrer det forreste decimal, mærker danske spil en tilgang i spillere.

- Vi kan se, at det rykker for hver ny ti’er, vi gå ind i. Når puljen er 60 millioner og stiger til 62 millioner, sker der ikke noget. Men når vi hopper ind i en ny tier, er der nogle flere, der spiller med. Så når den rammer 70 millioner, så er der nogen der opfanger det og spiller med, siger Karen Minke.

Men puljen skal altså have en vis størrelse, før der er andre end de sædvanlige spillefugle, der hiver lotto-kuponer med hjem.

- Vi har helt sikkert kunne mærke, at folk er blevet lidt puljeblinde. Der skal rigtig mange millioner til, før at folk begynder at spille med. I gamle dage var nok at have 12 millioner i puljen, men nu skal der 18 millioner i puljen, før vi kan mærke det, forklarer Karen Minke fra Danske Spil.

Danske spil regner med, at næste uges pulje bliver på omkring 92 millioner kroner, og pengene udløses altså ved det såkaldte supertal. Supertallet trækkes først og ryger derefter tilbage i puljen. For at vinde den enorme gevinst skal supertallet være iblandt de seks rigtige.

Sandsynligheden for at vinde er dog helt usandsynligt lille.